Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Koeienmest: de synergie tussen de verschillende USG labels in de praktijk

12 februari, 2018

Aan het begin van het jaar ontving USG Legal het fantastische nieuws dat wij een offertetraject hebben gewonnen voor een omvangrijk project bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Assen. Een mooie uitdaging en vliegende start van 2018. 

Legal en Finance werken samen

Sinds juli 2017 heeft USG Legal de juridische afdeling overgenomen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). We behandelen de RVO bezwaren en beroepen op het gebied van het fosfaatreductieplan. Dit plan heeft als doel de uitstoot van fosfaat in Nederland te verminderen. Koeien zijn een van de grote vervuilers op het gebied van fosfaat. Het aantal koeien moet daarom worden gereduceerd.

De regeling ligt gevoelig omdat meer dan 80% van de Nederlandse melkproducten (melk, kaas, babyvoeding) voor de export is bestemd. De agrariërs zien zelf de noodzaak in van de reductie, maar willen zelf niet reduceren. De Minister staat onder druk van de politiek en de Europese Commissie om de uitstoot van fosfaat binnen de perken te houden.

Wij voeren dit project uit in samenwerking met USG Finance: Legal draagt zorg voor de 'lettertjes' en Finance voor de 'cijfertjes'. Een goede synergie die een schaalvoordeel biedt waarmee USG de concurrentie voorblijft.

Aan de slag met een nieuw project

Daar komt nu het project Fosfaatrechten bij. Het doel van het fosfaatrechtenstelsel is om te zorgen dat de fosfaatproductie van melkvee onder het fosfaatplafond komt en blijft. Een melkveehouder mag niet méér fosfaat produceren dan het aantal fosfaatrechten dat het bedrijf heeft.

USG Legal maakt zich nu op voor een grote stroom bezwaren en beroepen voor de fosfaatrechten regeling. De aantallen liegen er niet om, er liggen tussen de 4.000 en 9.000 bezwaren en beroepen. Het projectteam zal gaan bestaan uit meer dan 65 juristen. 

De prognose voor de instroom van bezwaren en beroepen is hoog. We hebben daarom op korte termijn versterking nodig van veel nieuwe juristen. Kijk op www.kiesvoorverandering.nl voor meer informatie over de openstaande vacatures. 

Copyright 2014 USG People