Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Verhuizing online melden

16 november, 2017

Nieuwe inwoners van vier steden kunnen hun verhuizing online doorgeven aan hun gemeente via MijnOverheid.

Verhuizing online doorgeven via MijnOverheid

Sinds begin november kunnen nieuwe inwoners van Zaanstad, ’s-Hertogenbosch, Maastricht en Dongen hun verhuizing online doorgeven aan hun gemeente via MijnOverheid. De eerste verhuisaangiften zijn inmiddels binnen. De deelnemende gemeenten, het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) en Logius willen hiermee de dienstverlening van gemeenten gemakkelijker maken.

Tweerichtingenverkeer MijnOverheid

Via MijnOverheid kunnen inwoners het verhuisformulier invullen en versturen naar de gemeente. De deelnemende gemeenten zijn aangesloten bij de pilot landelijke online dienst Aangifte verhuizen en emigreren. Het is voor het eerst dat burgers via MijnOverheid een bericht aan de overheid kunnen sturen. Voorheen konden ze alleen informatie van de overheid ontvangen en gegevens inzien. Binnenkort sluiten ook de gemeenten Amsterdam, Woerden, Leeuwarden, Groningen en Zutphen zich aan bij de verhuizingmelding via MijnOverheid.

Landelijke online diensten

KING ontwikkelt landelijke online diensten die veel gemeenten op dezelfde manier aanbieden. Na de pilots kunnen alle deelnemende gemeenten eenvoudig aansluiten op de standaard formulieren, zodat niet elke gemeente apart hoeft te investeren. Er kunnen wel nieuwe gemeenten deelnemen aan de pilotprojecten: een online formulier voor aangifte van verhuizen & emigreren en een formulier voor aangifte van overlijden.

MijnOverheid

Een passende stap is deze landelijke diensten ook landelijk aan te bieden. Daar is MijnOverheid het juiste platform voor. MijnOverheid is de persoonlijke website van burgers voor overheidszakendat beheerd wordt door Logius en al door bijna 7 miljoen Nederlanders wordt gebruikt.

KING onderdeel van VNG

Als onderdeel van de VNG ondersteunt KING gemeenten met informatievoorzieningen, informatiemanagement, dienstverleningsconcepten en het beveiligen van informatie. Met de diensten sluit KING aan bij het VNG-thema ‘Samen Organiseren’ waarbij gemeenten hun krachten bundelen om hun uitvoeringskracht te vergroten.

Gerelateerd: Gemeenten betalen Digid-verkeer

Bron: KING
Copyright 2014 USG People