Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Galjaardprijs voor operatie

29 juni, 2017
De Galjaardprijs 2017, de beste campagne binnen de publieke communicatie, is voor Zuyderland live!, een medische operatie via Facebook.

Zuyderland live! heeft de Galjaardprijs 2017 gewonnen

Zuyderland, een ziekenhuis met meerder vestigingen in Limburg, heeft de Galjaardprijs 2017 gewonnen voor de casus ‘Zuyderland live!: het ging om een galblaasoperatie die live te volgen was via Facebook. Oordeel: Zuyderland live! laat zien dat je met lef, vakmanschap en weinig middelen verbinding kan maken met de buitenwereld. De Galjaardprijs, de prijs voor de beste casus binnen de publieke communicatie, wordt jaarlijks toegekend door Logeion. Zuyderland live! won ook de publiekprijs.

Livestream operatie op Facebook

De livestream van een galblaasoperatie op Facebook werd bekeken door ruim 65.000 mensen. Tijdens de operatie gaven twee chirurgen live antwoord op vragen van kijkers. De operatie duurde ruim twintig minuten. Bijna 400 geïnteresseerden stelden vragen of lieten een reactie achter op Facebook. De meeste bezoekers reageerden positief op de live-uitzending.

Zuyderland wil met een serie van verschillende livestreams vanaf de operatiekamers de interactie met de patiënt en het publiek verbeteren. Bekijk de video via Facebook of youtube.

Zuyderland live! heeft impact op iedereen

De jury: “Zuyderland live! zorgt voor impact bij iedereen: de organisatie, het publiek en de communicatieprofessional. Uiteindelijk is deze case communicatie in de meest pure vorm, door live uit te zenden met één hulpmiddel en een goedwerkend platform. De werkelijkheid staat centraal door te laten zien wat er gebeurt in een besloten wereld.” Lees hier het juryrapport.

Communicatiemanager Stef Petit van Zuyderland: “Zuyderland live! vraagt om een open houding in een wereld van beslotenheid. Binnen vijf jaar willen we de wereld van beslotenheid opengebroken hebben. We hebben tot nu toe al meerdere live-uitzendingen via Facebook gehad en gaan er nog meer doen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen kijkt nu met interesse toe naar wat wij doen en de resultaten ervan.”

Ook publieksprijs voor Zuyderland live!

Zuyderland live! won met 39% van de stemmen ook de publiekprijs. De vakjury van de Galjaardprijs koos vijf finalisten uit 30 nominaties van de Galjaardcommissie. Criterium voor deze keuze was de mate waarin projecten zich onderscheiden door inspiratie, innovatie en impact. Dit jaar werden 54 projecten ingezonden voor de Galjaardprijs.

Galjaardprijs sinds 2002

De Galjaarddag is vernoemd naar Chiel Galjaard, pionier van het vakonderwijs over overheidscommunicatie en oprichter van een van de voorlopers van Logeion, de Vereniging Voor Overheidscommunicatie. In 2002 werd de prijs ingesteld.

Bron: Logeion, 1Limburg.nl, Overheidsexpertise.nl
Copyright 2014 USG People