Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, Legal en Marketing, Communication & Sales.

 • Een klein kijkje in de toekomst met Gert Koot

  03 mei, 2018
  De toekomst. Eng, ongrijpbaar of ver-van-ons-bed? Helemaal niet! We leven in een tijdperk waarin alles kan. Er is geen enkel vak dat zo wordt beïnvloed door de toekomst als het marketing- en communicatie vak. De nieuwe mogelijkheden vliegen je om de oren.
 • Ideale lengte werkdag verschilt per persoon

  10 april, 2018
  De resultaten van een experiment met een zesurige werkdag in een Zweeds verpleeghuis roepen wisselende reacties op. Het is echter een misverstand om te denken dat er één optimale werkdag is voor iedereen.
 • USG Finance 10e keer hoofdsponsor van de Nationale Controllersdag 2018

  30 maart, 2018
  USG Finance Professionals is voor de 10e keer op rij hoofdsponsor van de Nationale Controllersdag.... we mogen weer vooruit kijken! Ook in uw vak draait het dus om meer dan alleen de kern. Kwaliteit en expertise zijn uiteraard nog steeds uw fundament. Maar hoe laveert u in een dynamische omgeving en hoe zorgt u ervoor dat u in uw kracht blijft?
 • Storytelling in de praktijk: wij haalden het verhaal van Dunavie op!

  20 februari, 2018
  Storytelling is een krachtig hulpmiddel om mensen te raken, te betrekken en in beweging te krijgen. In veel organisaties wordt storytelling gebruikt om verhalen uit de organisatie voor het voetlicht te brengen. Storytelling gaat echter verder dan louter en alleen vertellen.
 • Vier recruitment-trends van 2018. Hoe bereiken we de nieuwe generatie?

  15 januari, 2018
  Dit jaar betreedt een nieuwe generatie de arbeidsmarkt, veroveren internetgiganten de vacaturemarkt en verleggen slimme bedrijven de focus op diploma’s naar de mindset van nieuwe medewerkers. Lees hieronder de vier recruitmenttrends van 2018 en hoe je er je voordeel mee kunt doen.
 • Twitteragent stelt niet gerust

  28 december, 2017
  Twitteren door wijkagenten leidt niet tot een veiliger gevoel bij de burger, zo blijkt uit onderzoek.
 • Je projecten audit proof? Lees de 5 aandachtspunten

  12 december, 2017
  Het is weer bijna het einde van het jaar. Ondanks dat projecten normaal gesproken niet gebonden zijn aan jaargrenzen, staat ook voor de projectorganisatie de accountant straks weer op de stoep voor de jaarlijkse audit.
 • Overheid beveiligt e-mailverkeer

  29 november, 2017
  Ruim 60 procent van de overheidsdomeinen houdt zich aan de standaarden voor veilige e-mail en veilig internet. In 2015 was dat nog 35 procent.
 • Verhuizing online melden

  16 november, 2017
  Nieuwe inwoners van vier steden kunnen hun verhuizing online doorgeven aan hun gemeente via MijnOverheid.
 • De werkdag van Remco Blomsma

  13 november, 2017
  Ook benieuwd hoe de werkdag van je collega’s eruit ziet? Waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn? En waar worden ze enthousiast van – of juist niet? Je leest het in De Werkdag van, deze keer de werkdag van Remco Blomsma, executive consultant.
 • Communicatietrends 2018-2019

  26 oktober, 2017
  Logeion heeft vier nieuwe communicatietrends gepubliceerd voor communicatieprofessionals en de organisaties waarvoor zij werken.
 • Overheid beveiligt e-mailverkeer

  03 augustus, 2017
  Ruim 60 procent van de overheidsdomeinen houdt zich aan de standaarden voor veilige e-mail en veilig internet. In 2015 was dat nog 35 procent.
 • Lokale journalistiek geen rijkstaak

  20 juli, 2017
  Lokale media is geen overheidstaak. Dat is de opvatting van staatssecretaris Dekker.
 • Galjaardprijs voor operatie

  29 juni, 2017
  De Galjaardprijs 2017, de beste campagne binnen de publieke communicatie, is voor Zuyderland live!, een medische operatie via Facebook.
 • Fonds lokale media

  08 juni, 2017
  De gemeente Leiden zou een stimuleringsfonds moeten oprichten met als doel het versterken van de lokale media en vooral van de kritische functie van de journalistiek.
 • Storytelling, een hype of zakelijk sturings-instrument?

  06 juni, 2017
  Storytelling is hot! Iedereen heeft het erover, iedereen wil het en iedereen kan het. Natuurlijk is dit gechargeerd, maar het schurkt wel dicht tegen de werkelijkheid aan. Behalve het laatste dan, niet iedereen kan het.
 • Google Jobs en de zoektocht naar toegevoegde waarde

  22 mei, 2017
  De lancering van Google Jobs afgelopen week maakt duidelijk dat arbeidsbemiddeling een nieuwe fase is ingegaan. Het draait niet langer meer puur om het koppelen van opdrachten en vacatures aan kandidaten - dat kan nu ook via Google - maar om veel meer.
 • Outsourcen van je marketingcommunicatie: succesfactoren

  12 mei, 2017
  Hoe zorg je ervoor dat het outsourcen van je marketingcommunicatie succesvol is? USG (Office) Professionals deelt ervaringen en inzichten met het uitbesteden van een deel van de eigen marketing en communicatie. Lees de 6 succesfactoren.
 • Overheid vraagt naar bekende weg

  09 mei, 2017
  Overheidsinstanties verzamelen zoveel mogelijk informatie om compleet te zijn. Dat hindert de burger, aldus de Nationale ombudsman.
 • Zo kom je in de raad

  02 mei, 2017
  Hoe voer je als kandidaat-raadslid succesvol campagne? Laat je inspireren door het boekje ‘Bijvoorbeeld Hart - Campagne voeren voor lokale verkiezingen’.
Copyright 2014 USG People