Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

 • Uit de praktijk: dossiers onregelmatigheidstoeslagen in de zorg

  15 februari, 2018
  Een tijd geleden bleek dat werknemers in de zorg ten onrechte hun onregelmatigheidstoeslag niet uitbetaald hadden gekregen tijdens opgenomen vakanties. De vakbond NU’91 zet zich in voor belangen van deze werknemers. Zij gingen de samenwerking aan met juristen Sarah van den Heerik en Heleen van den Boorn van USG Legal om deze specifieke dossiers te behandelen.
 • Koeienmest: de synergie tussen de verschillende USG labels in de praktijk

  12 februari, 2018
  Aan het begin van het jaar ontving USG Legal het fantastische nieuws dat wij een offertetraject hebben gewonnen voor een omvangrijk project bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Assen. Een mooie uitdaging en vliegende start van 2018.
 • Rechtspraak rondom niet uitbetaalde onregelmatigheidstoeslag steeds verder uitgekristalliseerd

  29 januari, 2018
  Namens de vakbond NU91, die zich inzet voor de belangen van werknemers in de zorg, behandelen Sarah van den Heerik en Heleen van den Boorn sinds een aantal maanden dossiers specifiek gericht op het vorderen van ten onrechte niet uitbetaalde onregelmatigheidstoeslag tijdens opgenomen vakanties.
 • Gezocht: 60 (!) nieuwe collega’s

  24 januari, 2018
 • Nieuw binnen USG: de talentspecialist

  22 januari, 2018
  De werving & selectie voor vaste banen krijgt een eigen plekje binnen USG MarCom. Manon van Heumen en Yvonne Matze worden zogenoemde ‘Talentspecialisten’: collega’s die zich fulltime zullen gaan richten op deze speciale tak van sport. Want dat is het absoluut: ‘Werving en selectie zijn langere trajecten en gaan vaker moeizamer dan het invullen van een interimjob of solution,’ legt Yvonne uit. ‘Je moet meer hunten, meer graven en meer gesprekken voeren om de vacature te vervullen. Door dit in een nieuwe functie te centreren, heeft de accountmanager meer tijd voor zijn eigen core-taak.’
 • Een vliegende start voor het salesteam overheid

  19 januari, 2018
  Op 12 januari jl. ontving USG Legal het fantastische nieuws dat wij een offertetraject hebben gewonnen voor een omvangrijk project bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Assen. Een mooie uitdaging en vliegende start van 2018.
 • USG Legal zoekt nieuwe collega's!

  18 januari, 2018
  In onze zoektocht naar nieuwe collega's doen wij een beroep op het netwerk van onze collega's. Mocht je iemand kennen die interesse heeft in een van de onderstaande functies, dan horen wij het graag.
 • USG wint aanbesteding UWV

  16 januari, 2018
  Half september stuurde het UWV een Uitnodiging tot Openbare Europese Aanbesteding Inhuur communicatieadviseurs: een uitgelezen mogelijkheid om het UWV weer bij onze klantenkring te voegen.
 • Ga mee skiën in Oostenrijk tijdens het USG Skiweekend 2018!

  16 januari, 2018
  Na de oergezellige skiweekenden van afgelopen jaren mag het ook in 2018 niet ontbreken: het USG Skiweekend 2018! En het goede nieuws is dat er nog een paar laatste plaatsen beschikbaar zijn.
 • De vier recruitment-trends van 2018: hoe bereiken we de nieuwe generatie?

  15 januari, 2018
  Dit jaar betreedt een nieuwe generatie de arbeidsmarkt, veroveren internetgiganten de vacaturemarkt en verleggen slimme bedrijven de focus op diploma’s naar de mindset van nieuwe medewerkers. Lees hieronder de vier recruitmenttrends van 2018 en hoe je er je voordeel mee kunt doen.
 • Even voorstellen… de nieuwe USG-collega’s!

  11 januari, 2018
  Afgelopen maanden zijn er weer meerdere nieuwe collega’s bij USG MarCom gestart. Heb je ze nog niet gezien of gesproken? Geen nood, hieronder stellen ze zichzelf kort voor.
 • Uniform pensioenoverzicht (UPO) niet meer per post

  11 januari, 2018
  Net als alle pensioenuitvoerders, informeert a.s.r. Verzekeringen de (ex-)werknemers jaarlijks over hun pensioensituatie. Dat gebeurt met het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Dit jaar ontvang je het UPO digitaal van de verzekeraar.
 • Opleidingen 2018: leergangen en jaarkalender

  11 januari, 2018
  Voor 2018 heeft het management het opleidingsbeleid tot één van de speerpunten benoemd. Daarom is er nu een heuse opleidingscoördinator aangesteld: Prija Rambali. Deze USG- collega heeft afgelopen jaar gewerkt aan het opleidingsprogramma bij USG Legal en pakt dit nu ook op voor USG MarCom.
 • Koeienmest: de synergie tussen de verschillende USG labels in de praktijk

  10 januari, 2018
  Sinds juli 2017 heeft USG Legal de juridische afdeling overgenomen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). USG Legal behandelt de RVO bezwaren en beroepen op het gebied van het fosfaatreductieplan. Dit plan heeft als doel de uitstoot van fosfaat in Nederland te verminderen. Koeien zijn een van de grote vervuilers op het gebied van fosfaat. Het aantal koeien moet worden gereduceerd.
 • USG draagt bij aan toetsing van euthanasiemeldingen VWS

  10 januari, 2018
  Sinds september 2013 is USG Legal werkzaam voor de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE). Ondergebracht bij het ministerie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Een interessante opdrachtgever gezien euthanasie een ethisch onderwerp is. De maatschappelijke discussie over het zelfgekozen levenseinde is actueel.
 • Nieuw project voor het KCC van FNV

  10 januari, 2018
  In december 2017 is er een nieuw project gestart in samenwerking met de vakbond FNV. FNV heeft een contactcenter waar leden telefonisch en digitaal arbeidsrechtelijke kunnen stellen. Eind 2015 is USG Legal ingeschakeld om op de locaties van FNV in Zoetermeer en Utrecht te helpen met het beantwoorden van telefonische en digitale vragen. Dit project is in het voorjaar van 2016 afgerond.
 • USG neemt een mooie stap in het bieden van een totaaloplossing voor Dexia

  10 januari, 2018
  USG Legal zit sinds januari 2009 middenin de afwikkeling van het aandelenleasedossier van Dexia. Op locatie Zuidas begeleidt een flexibel projectteam van 15-20 juristen Dexia in de wirwar van juridische procedures waarin het bedrijf sinds 2004 zit. Maar wat doen zij?
 • Twitteragent stelt niet gerust

  28 december, 2017
  Twitteren door wijkagenten leidt niet tot een veiliger gevoel bij de burger, zo blijkt uit onderzoek.
 • ICT/Facilitair: 2017 in hoogtepunten

  20 december, 2017
  2017 was een mooi jaar met vele uitdagingen. Met name de afgelopen maanden speelde er veel bij ICT/Facilitair. Er zijn veel dingen opgepakt, lees hier alle hoogtepunten.
 • Communiceren als één USG Professionals

  20 december, 2017
  Om eenduidig en consequent te communiceren als één USG Professionals, houden we een opschoonactie. Dat houdt in dat we de bestaande communicatiemiddelen, van de drie labels, herzien met de juiste huisstijl.
Copyright 2014 USG People