Skip To The Main Content

Kiezen voor storytelling doe je met je hart en vanuit de behoefte om in verbinding te zijn met je omgeving. Storytelling helpt jou om écht in contact te zijn met (toekomstige) medewerkers, klanten en samenwerkingspartners. USG Marketing & Communications heeft alle expertise in huis om jou ​de fijne kneepjes van storytelling bij te brengen. Wij helpen ​je hier graag ​mee verder. 

Onze storytelling experts weten precies wat storytelling kan betekenen voor jouw organisatie. ​Zij helpen je graag verder met strategieontwikkeling, uitvoering, workshops, coaching of het schrijven van je organisatieverhaal. Lees hieronder wat we voor ​jou kunnen betekenen. 

 

1. Strategieontwikkeling 

Worstel je met het overbrengen van een complexe boodschap? Zoek je hulp bij een identiteits-, imago, positionering- en/of profileringssvraagstuk? Of moet jouw organisatieontwikkeling een gedragsverandering teweeg brengen​? Storytelling kan hierbij helpen. Verhalen geven je inzicht in wat er werkelijk leeft en speelt in en om je organisatie. Dit inzicht is de eerste stap naar wederzijds begrip en vertrouwen.

Ook ​kun je storytelling ​goed inzetten als communicatiemiddel voor teambuilding,  acquisitie en het behouden en werven van medewerkers​.

2. ​​​Corporate story

Een corporate story inspireert, motiveert en geeft richting. Onze werkwijze om te komen tot een geloofwaardig en breed gedragen organisatieverhaal zorgt voor (meer) verbinding met medewerkers, klanten en samenwerkingspartners. De storytelling experts van USG Marketing & Communications brengen hun gesprekspartners op verhaal door het stellen van precies de juiste vragen. Zij tekenen verhalen op die recht uit het hart komen en bundelen deze tot één aansprekend en makkelijk door te vertellen verhaal.

3. Workshops storytelling


USG Marketing & Communications biedt verschillende storytelling workshops aan. Deze variëren van een basisworkshop (dagdeel), tot uitgebreide workshops (twee tot drie dagdelen). Afhankelijk van het type workshop leren we je de basis van storytelling en hoe je verhalen ​kunt verzamelen en vertellen. Bovendien is er ruimte voor een ​casus uit de praktijk van jouw organisatie. Jouw opleidingsbehoefte ​is het uitgangspunt. Maatwerk is altijd mogelijk.


4. Eén op één ​coaching

We bieden één op één coaching aan. In deze sessie leren we jou in vier uur tijd hoe je op een onweerstaanbare manier je verhaal vertelt. Deze variant is zeer geschikt voor degene die vaak in het openbaar spreekt.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Sandra de Snoo
Strategisch communicatieadviseur en verhalenjager

Sinds 2005 zet ik de kracht van verhalen in tijdens mijn werk. Ik heb me gespecialiseerd in storytelling en dan met name in het ontwikkelen van een corporate story en de zakelijke toepassingen van storytelling. Alles wat te maken heeft met het DNA van een bedrijf, de reden waarom het op 'aard' is, kan rekenen op mijn aandacht en belangstelling! 

Heb jij belangstelling voor storytelling als oplossing voor jouw vraagstuk? Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 030 2501810 of via e-mailadres storytelling@usgmarcom.nl. Ook als je alleen wilt sparren, aarzel niet.

Copyright 2014 USG People