Skip To The Main Content

Social video: do's en dont's om direct mee aan de slag te gaan

11 juni, 2018

socialvideodosendonts

Iedereen met een camera kan filmpjes maken. Maar hoe maak je nu die video waarmee je de kijker raakt? Het verschil zit hem in kleine dingen. We hebben een aantal do’s en dont’s voor jouw social video op een rij gezet!


Wat je zeker wel moet doen! 

1. Stem je productie af op je doelgroep per platform

Inzicht in je doelgroep is key voor jouw social video strategie. Houd er rekening mee dat de wensen van de doelgroep per social platform kunnen verschillen en stem je content hierop af.

2. Creëer een serie aan content
Een social video die op zichzelf staat, doet vrij weinig. Denk in thema’s en welke boodschap je wilt overbrengen. Vertaal dit bijvoorbeeld in een maand-, kwartaal- of jaarprogramma en creëer zo een contentkalender. Zo vergroot je je impact over het thema binnen je doelgroep.

3. KISS
Keep it short & simple. In de eerste drie seconden moet duidelijk worden waarom jouw video het kijken waard is! Short, Sharp en Smart maakt een social video succesvol.

4. Ga livestreamen
Livestreaming is hot en je kunt er niet meer omheen. Ga live en laat de inhoud direct door je kijkers bepalen door ze te laten reageren en vragen te laten stellen.

5. Co-creatie
Laat de kijker bepalen welke social video’s je maakt of waarover je volgende livestream moet gaan. Wat ook goed werkt is om samen te werken met een influencer. Kies er wel een die goed bij je merk en je doelgroep past.

6. Ondertiteling
De impact van je social video wordt veel groter als je je video laat ondertitelen. Veel video’s worden zonder geluid bekeken.

7. Maak een activatieplan
Je video uploaden op Facebook of een ander platform maakt je video niet per definitie social. Goede social video’s hebben een activatieplan nodig om ervoor te zorgen dat je de juiste doelgroep bereikt.

8. Social SEO
Gebruik de juiste termen in de ​omschrijving van jouw video. Zo is de video SEO proof voor Youtube. Video doet het ook goed in het algoritme van Google, dus profiteer daar ook van. Schrijf een goede ​kop en maak een duidelijke tumbnail (eerste afbeelding die iemand ziet).

9. Native
Upload de originele video direct op jouw social kanalen. Voorkom het gebruik van een YouTube-link. Facebook straft het gebruik van weblinks bijvoorbeeld flink af met een daling van organisch bereik.

10. Maak je content snackable 
We hebben het enorm druk en daardoor is onze aandachtsboog ontzettend kort. Kijk naar hoe je zelf content consumeert; in de rij, in de wachtkamer van de tandarts of tussen een vergadering door. Pas je content hierop aan. Maak kleine, bite-sized video’s, die je doelgroep snel kan zien en delen.


Wat je vooral niet moet doen..

1. Zorg ervoor dat je video geen grote reclameshow wordt
Maak geen video’s waarin je het alleen maar hebt over hoe goed jouw organisatie is. Kijkers hebben al snel door dat het om reclame gaat en haken dan af.

2. Maak je video’s niet te lang
Aandachtsbogen zijn maar kort. Breek lange tutorials bijvoorbeeld op in kleinere stukjes, maak een teaser voor langere video’s en gebruik bestaande data om te bepalen wanneer mensen stoppen met kijken.

3. Start je social video niet met een logo
De kijker wil direct krijgen waar hij voor is gekomen, namelijk relevante content! Jouw logo is niet relevant. Sorry. De kijker ​denkt waarschijnlijk dat het reclame is en haakt direct af.

4. Test je social video niet op een desktop
Alles is mobile. Vooral snackable content als een video wordt veel op een klein schermpje bekeken. Belangrijk om te weten hoe dat eruit ziet.   

5. Script je influencers niet
Laat influencers lekker hun ding doen. Dat levert spontante beelden op en je verhaal wordt oprecht verteld. Voor de kijker komt dit veel natuurlijker over.

6. Leid niet alles naar je website
Het is heel verleidelijk om kijkers snel naar je website door te linken, maar je doelgroep blijft het liefst in een omgeving naar keuze. Reken een view dan ook als traffic. Probeer wel relevant in de klantreis aanwezig te zijn en beoordeel dan in welke fase het wel relevant is voor je doelgroep om ze naar je website te verwijzen.

7. Kijk niet alleen naar het bereik
Als je alleen voor bereik gaat, dan kun je je content nooit afstemmen op de doelgroep die je wilt bereiken. Door je specifiek op één doelgroep te richten en je content hierop af te stemmen, kun je je impact veel groter maken. Ook vallen je ​advertentiekosten significant lager uit, doordat je doelgroep de content waardeert. En nog veel belangrijker; je creëert hiermee een betere ROI.

8. Bepaal de inhoud van je video’s niet alleen
Creëer samen met je fans de inhoud van je social video of livestream. Vraag bijvoorbeeld eens over welke onderwerpen ze meer willen weten. Of monitor op social media over welke onderwerpen je doelgroep veel vragen heeft en pas daar je content op aan.

9. Maak het beeld niet te eenzijdig
Het wordt snel heel saai als een video eenzijdig is geproduceerd. Zorg voor interessante afwisselende beelden met verschillende mensen en shots. Zorg daarnaast voor tekstuele ondersteuning zoals ondertiteling, want de meeste social video’s worden in de eerste seconden geluidloos bekeken.

Do's en Dont's door Snip Snap on Social 
Bron: https://www.snipsnaponsocial.nl/

White paper 'Mens en Robot'

Digitalisering en robotisering veranderen de samenleving en dus ook de arbeidsmarkt. Op een ingrijpende manier, waarin verandering de enige constante factor zal zijn. De vakpers staat er bol van.

Hyperlink Download de ​white paper

VAR wordt Wet DBA

Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever? Of voor jou als ZZP’er? Download gratis de brochure en je bent op de hoogte.

Hyperlink Download de ​brochure

Copyright 2014 USG People