Skip To The Main Content

Inspiratie: zeven onderwerpen voor jouw social video strategie

06 juni, 2018Dat video een onmisbare tool is in je social media strategie weten we inmiddels wel. Tijd om aan de slag te gaan dus! Wil jouw organisatie ‘iets met video’, maar heb je nog geen idee hoe en wat? Hier zeven onderwerpen die je direct in kunt zetten voor een succesvolle social video strategie.


1. Deel een grote aankondiging
Soms heb je als organisatie groot nieuws en wil je dat het liefst van de daken schreeuwen. Kún je doen, maar je kunt ook kiezen voor een video op jouw social media kanalen. Video ​biedt namelijk eindeloos veel mogelijkheden om jouw boodschap eruit te laten springen.

2. Stel je werknemers voor
Achter iedere organisatie zit een team van gepassioneerde mensen. Die mogen ook weleens gezien worden! Stel de mensen achter de schermen voor met social video. Het maakt jouw organisatie persoonlijk en zorgt voor meer engagement. Laat werknemers leuke vragen beantwoorden of vertel hun verhaal. 

3. Bespreek een quick-list
Zit jij boordevol met tips, tools en ideeën? ​Deel ze met je volgers! We wisten al dat dit soort content lekker werkt in een blogpost (je bent tenslotte dit lijstje aan het lezen), maar ook in een video doet dit het super goed.

4. Geef antwoord op frequently asked questions
FAQ pagina’s kunnen soms een beetje saai zijn. De oplossing: geef het meer pit met een video. Voor het beantwoorden van vragen kun je ook tools als animatie inzetten.

 5. Deel een kijkje in de keuken
We willen allemaal wel weten hoe het is om in andermans schoenen te staan! Geef mensen de mogelijkheid om een dagje mee te lopen. Film allemaal korte momentjes en maak een recap.

6. Houd een publieke poll
Feedback nodig over een onderwerp? Of het gesprek op gang brengen? Maak een publieke poll! Vraag mensen op straat om hun mening, leg het allemaal vast en je hebt de ultieme manier om een onderwerp uit te lichten.

7. Ga los met een publiciteitsstunt
Dit idee vraagt wat durf en creativiteit, maar het is dé manier om aandacht van mensen te vangen. Brainstorm over een manier om mensen te verrassen, hang een verborgen camera op en klaar!

White paper 'Mens en Robot'

Digitalisering en robotisering veranderen de samenleving en dus ook de arbeidsmarkt. Op een ingrijpende manier, waarin verandering de enige constante factor zal zijn. De vakpers staat er bol van.

Hyperlink Download de ​white paper

VAR wordt Wet DBA

Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever? Of voor jou als ZZP’er? Download gratis de brochure en je bent op de hoogte.

Hyperlink Download de ​brochure

Copyright 2014 USG People