Skip To The Main Content
 • Social video: do's en dont's om direct mee aan de slag te gaan

  11 juni, 2018
  Iedereen met een camera kan filmpjes maken. Maar hoe maak je nu die video waarmee je de kijker raakt? Het verschil zit hem in kleine dingen. We hebben een aantal do’s en dont’s voor jouw social video op een rij gezet!
 • Inspiratie: zeven onderwerpen voor jouw social video strategie

  06 juni, 2018
  Dat video een onmisbare tool is in je social media strategie weten we inmiddels wel. Tijd om aan de slag te gaan dus! Wil jouw organisatie ‘iets met video’, maar heb je nog geen idee hoe en wat? Hier zeven onderwerpen die je direct in kunt zetten voor een succesvolle social video.
 • Is de overheid AVG-proof?

  24 mei, 2018
  Alle overheden moeten sinds 25 mei voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar zijn ze dat wel?
 • Een klein kijkje in de toekomst met Gert Koot

  03 mei, 2018
  De toekomst. Eng, ongrijpbaar of ver-van-ons-bed? Helemaal niet! We leven in een tijdperk waarin alles kan. Er is geen enkel vak dat zo wordt beïnvloed door de toekomst als het marketing- en communicatie vak. De nieuwe mogelijkheden vliegen je om de oren.
 • Overheidswebsites beter bezocht

  26 april, 2018
  Driekwart van alle Nederlanders bezocht in 2017 een website van een overheid, vooral om informatie te zoeken. Dat meldt het CBS.
 • Gepersonaliseerde marketing: in de spagaat tussen relevantie en privacy

  23 april, 2018
  Met de opkomst van gepersonaliseerde marketing is een spanningsveld ontstaan tussen relevantie en privacy. Consumenten worden zich steeds bewuster van de risico’s die het achterlaten van (persoons)gegevens met zich meebrengen. De scheidingslijn tussen personalisatie en inbreuk op de privacy lijkt erg dun. Hoe gaan we om met deze privacy paradox?
 • Overheidsprofessional, dit is waarom je nu moet starten met social video

  13 april, 2018
  Online video is hot. Uit onderzoek van Animoto blijkt dat consumenten vier keer liever naar een video over een product kijken, dan dat zij hier iets over lezen. En met ‘video’ doel ik voor het gemak op alle soorten bewegend beeld, zoals gefilmd materiaal en gifjes. Commerciële bedrijven weten hun weg naar online video al goed te vinden, maar heeft online video ook voordelen voor overheidscommunicatie?
 • Ideale lengte werkdag verschilt per persoon

  10 april, 2018
  De resultaten van een experiment met een zesurige werkdag in een Zweeds verpleeghuis roepen wisselende reacties op. Het is echter een misverstand om te denken dat er één optimale werkdag is voor iedereen.
 • Overheid vreest nepnieuws

  22 maart, 2018
  Nederlanders zijn bezorgd over nepnieuws en worden daar onzeker van. Maar ook de overheid vreest het verschijnsel en komt met maatregelen. Of toch niet?
 • Websites óók voor mensen met beperking

  23 februari, 2018
  Websites en apps van overheden moeten toegankelijk en bruikbaar zijn voor mensen met een handicap.
 • Storytelling in de praktijk: wij haalden het verhaal van Dunavie op!

  20 februari, 2018
  Storytelling is een krachtig hulpmiddel om mensen te raken, te betrekken en in beweging te krijgen. In veel organisaties wordt storytelling gebruikt om verhalen uit de organisatie voor het voetlicht te brengen. Storytelling gaat echter verder dan louter en alleen vertellen.
 • Vier recruitment-trends van 2018. Hoe bereiken we de nieuwe generatie?

  15 januari, 2018
  Dit jaar betreedt een nieuwe generatie de arbeidsmarkt, veroveren internetgiganten de vacaturemarkt en verleggen slimme bedrijven de focus op diploma’s naar de mindset van nieuwe medewerkers. Lees hieronder de vier recruitmenttrends van 2018 en hoe je er je voordeel mee kunt doen.
 • Twitteragent stelt niet gerust

  28 december, 2017
  Twitteren door wijkagenten leidt niet tot een veiliger gevoel bij de burger, zo blijkt uit onderzoek.
 • Overleg over nepnieuws

  07 december, 2017
  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil samen met de media het verspreiden van nepnieuws tegengaan.
 • Overheid beveiligt e-mailverkeer

  29 november, 2017
  Ruim 60 procent van de overheidsdomeinen houdt zich aan de standaarden voor veilige e-mail en veilig internet. In 2015 was dat nog 35 procent.
 • Verhuizing online melden

  16 november, 2017
  Nieuwe inwoners van vier steden kunnen hun verhuizing online doorgeven aan hun gemeente via MijnOverheid.
 • Communicatietrends 2018-2019

  26 oktober, 2017
  Logeion heeft vier nieuwe communicatietrends gepubliceerd voor communicatieprofessionals en de organisaties waarvoor zij werken.
 • Inspiratiefestival Mixed Emotions Live op 9 november

  17 oktober, 2017
  Mixed Emotions Live is een inspiratiefestival voor marcom-professionals met alles wat ons vak zo mooi maakt. Van 12.00 – 20.00 uur leer je alles over de laatste trends, reclame, marketing, communicatie, interactie en duurzaamheid onder het genot van kunst, muziek en food. En het event is vernieuwd. Dit jaar vind je er waanzinnige merken, scherpe visies en nog meer workshops. Profiteer als relatie van USG Professionals nu van een exclusieve kortingsaanbieding!
 • WhatsApp of gemeentelijke app

  05 oktober, 2017
  Er is onduidelijkheid of gemeenten WhatsApp mogen gebruiken voor communicatie met hun burgers.
 • De AVG: kansen en risico’s voor de marketeer

  15 september, 2017
  Van het bedrijfsleven tot overheidsinstanties, iedereen krijgt te maken met de aanstaande veranderingen in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB). De Europese commissie kondigde veranderingen aan onder de noemer General Data Protection Regulation (GDPR). De nieuwe wetgeving rondom privacy is vanaf 25 mei 2018 van kracht, een datum die langzaam maar zeker erg dichtbij begint te komen.

White paper 'Mens en Robot'

Digitalisering en robotisering veranderen de samenleving en dus ook de arbeidsmarkt. Op een ingrijpende manier, waarin verandering de enige constante factor zal zijn. De vakpers staat er bol van.

Hyperlink Download de ​white paper

VAR wordt Wet DBA

Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever? Of voor jou als ZZP’er? Download gratis de brochure en je bent op de hoogte.

Hyperlink Download de ​brochure

Copyright 2014 USG People