Skip To The Main Content

Joyce Visser - Senior Juridisch Consultant Arbeidsrecht

“Wat het werken bij USG Legal zo bijzonder maakt, is dat ik maatwerk kan leveren en ondertussen aan mijn eigen ontwikkeling kan werken”

Na het afronden van mijn master strafrecht ben ik aangenomen bij USG Legal. Ik had voor mijn master een bachelor in rechtsgeleerdheid en bedrijfswetenschappen gedaan. In eerste instantie wilde ik verder in het strafrecht, maar door mijn werk bij USG Legal kwam ik er al snel achter dat arbeidsrecht veel beter bij mij paste. Ik begon met een project bij Dexia als procesjurist ten behoeve van de effectenleasekwestie en volgde ondertussen via USG arbeidsrechtelijke trainingen. 

Na 2,5 jaar bij Dexia te hebben gewerkt begon ik aan mijn eerste arbeidsrechtelijke opdracht. Ik kwam op een arbeidsrechtelijke project bij ING waar ik in een jaar tijd enorm veel heb geleerd betreffende reorganisatie, sociaal plan en bedrijfsregelingen. Toen ik na dat jaar aangaf dat ik meer de praktische kant van het arbeidsrecht op wilde, heb ik samen met mijn resourcemanager gezocht naar een passende oplossing.  Ik ging 2 maanden stage lopen bij PostNL in de hoop daar een concrete opdracht uit te halen. Dat lukte en ik ben vervolgens drie jaar als Arbeidsrechtjurist binnen PostNL werkzaam geweest.

Tijdens mijn periode bij PostNL kreeg ik via USG de mogelijkheid om de specialisatie PALA (Post Academische Leergang Arbeidsrecht) aan de Erasmus Universiteit af te ronden. Later heb ik ook de vervolgopleiding PALA+  op die manier kunnen volgen.

Na vier jaar aan werkgeverszijde te hebben gestaan, ben ik sinds 2014 als Arbeidsrechtjurist werkzaam op het Legal Service Center (LSC) van USG, waar ik namens vakbonden danwel rechtsbijstandverzekeraars zowel werknemers als werkgevers bij sta.

De afgelopen jaren heb ik bij diverse opdrachtgevers gewerkt. Door mijn baan bij USG heb ik de kans gekregen om binnen verschillende organisaties op verschillende niveaus ervaring op te doen. Binnen USG Legal zijn de lijnen kort, je loopt gemakkelijk bij elkaar naar binnen. “Er is altijd ruimte voor de persoon en die wensen die je hebt ten aanzien van je carrière.” Ik heb ook altijd een nieuwe stap kunnen zetten als ik toe was aan nieuwe rollen. En nog steeds: Naast mijn rol op het LSC ben ik projectbegeleider voor een project  van Arbo Unie en coördinator van het traineeship arbeidsrecht. Door deze verschillende rollen naast elkaar word ik voortdurend uitgedaagd in mijn werk en dat vind ik belangrijk. Bovendien geeft het veel voldoening om binnen deze rollen niet alleen mijzelf te ontwikkelen, maar ook bezig te zijn met de ontwikkeling van startende juristen.

Over USG Legal

De beste dienstverlener zijn op juridisch vakgebied, dat is waar we bij USG Legal Professionals voor gaan. Samen met onze ambitieuze juristen. Onze focus ligt bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is ons doel om de carrièremogelijkheden van onze juristen uit te breiden, en daar stemmen wij onze dienstverlening op af. Werken bij USG Legal betekent werken in een informele werksfeer, zonder strak keurslijf, met een goede balans tussen werk en privé. Je bent onderdeel van een team van pragmatische, resultaatgerichte professionals.

Copyright 2014 USG People