Skip To The Main Content

Een terugblik op het Traineeship 2015

12 januari, 2016

Begin 2015 zijn wij met een groep van 15 enthousiaste juridisch consultants enthousiaste gestart met het USG Legal Traineeship.

1601-leg_terugblik

9 modules, 6 bijeenkomsten en een afsluitende dag stonden voor ons op het programma, allen onder leiding van trainer Frans van Rooij. Intensief en leerzaam! Iedere module stond in het teken van één of meerdere competenties waaraan een goede (juridisch) consultant moet voldoen. Zo hebben we bijvoorbeeld de modules Effectief Communiceren, Vergadertechnieken, Timemanagement en Verandermanagement met succes gevolgd. Ieder van ons kon zijn eigen leerdoelen plaatsen in de verschillende modules. Dat maakte dat een breed programma toch een maatwerk traject was en een ieder de ruimte kreeg om zich op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Zo leerden wij niet alleen elkaar, maar ook zeker onszelf beter kennen.

De afsluitende individuele en groepspresentaties mochten wij zelf verzorgen op een locatie naar keuze. Aan de mooie Utrechtse grachten kozen wij voor de knusse Werfkelders. Onder toeziend oog van het resourcemanagement, recruitment en algemeen directeur Eelco Stuut, presenteerden wij onze persoonlijke ontwikkelingen. Het Traineeship is afgesloten met een goede borrel, nieuwe vriendschappen en een rugzak vol nieuwe informatie. Een mooie bijdrage aan onze volgende stap binnen USG Legal!

Daarnaast kregen wij de kans om aan te geven wat wij jonge juristen binnen USG Legal graag ingevoerd zouden willen zien en waarom. We hebben een aantal initiatieven aangedragen die op dit moment gezamenlijk met een aantal collega's uit het commercieel team zijn opgepakt. Het eerste resultaat daarvan is deze Nieuwsbrief, de rest volgt hopelijk spoedig!

Het Traineeship wordt op dit moment intern geëvalueerd. Er komt in ieder geval dit jaar nog een nieuwe lichting. Over de vernieuwde vorm en invulling zal het resourcemanagement snel uitsluitsel geven!

Marloes Poirters - juridisch consultant

Copyright 2014 USG People