Skip To The Main Content
 • LinkedIn gids voor juristen

  16 oktober, 2018
  Iedereen heeft een online identiteit, of je daar nu bewust mee bezig bent of niet. Je hebt vast weleens iemand opgezocht in Google. Waarschijnlijk was een van de eerste vijf resultaten die je kreeg een LinkedIn profiel. Ook jij wordt online gevonden. We hebben vijf LinkedIn tips voor juridisch professionals op een rij gezet. Zo werk je jouw profiel in een aantal eenvoudige stappen bij. Een kleine investering voor een enorme boost van jouw persoonlijk merk.
 • Een kijkje achter de schermen: interview met stagiair Corné

  01 oktober, 2018
  Corné (22) studeert rechten in Tilburg én hij loopt stage bij het Legal Service Center van USG Legal. Hoe heeft hij de afgelopen maanden ervaren? En is een stage te combineren met een master studie? ‘Het is wel pittig en af en toe flink aanpoten. Maar ik vind het allebei ook heel leuk.’
 • De AVG, er komt meer bij kijken dan je denkt!

  19 juli, 2018
  De afgelopen maanden heeft een groep juristen van USG Legal zich verdiept in de nieuwe privacywetgeving (AVG) tijdens de Privacy Compliance Experience. In een zestal trainingen gingen ze, samen met trainster Esther Bliek, aan de slag met inhoudelijke kennis van de AVG en met privacyvraagstukken in de praktijk. Cursisten Linda Knecht en Elma Gazibegovic en trainster Esther Bliek vertellen in een interview hoe zij de training hebben ervaren en geven tips uit de praktijk.
 • Overleg over nepnieuws

  07 december, 2017
  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil samen met de media het verspreiden van nepnieuws tegengaan.
 • Rechtspraak 2.0 vereist rechter 2.0

  17 juni, 2016
  De digitalisering maakt de rechtspraak efficiënter en biedt meer mogelijkheden voor maatwerk. Het verandert ook de werkwijze van de rechter.
 • E-communicatie met bewindvoerders

  29 maart, 2016
  Enkele rechtbanken communiceren in een proef op digitale wijze met bewindvoerders.
 • Rijk krijgt GOR

  29 maart, 2016
  Medezeggenschap per departement of centrale medezeggenschap? Dat is de vraag nadat het kabinet besloot om over te gaan tot rijksbrede medezeggenschap.
 • VOG vaker weigeren

  21 maart, 2016
  De afgifte van een VOG kan straks ook worden geweigerd als iemand nooit veroordeeld is. Dat meldt staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.
 • Een terugblik op het Traineeship 2015

  12 januari, 2016
  Begin 2015 zijn wij met een groep van 15 enthousiaste juridisch consultants enthousiaste gestart met het USG Legal Traineeship.
Copyright 2014 USG People