Skip To The Main Content

Financials kom je overal tegen. In het bedrijfsleven, bij verzekeraars, de zakelijke dienstverlening en de overheid. Na een finance studie kun je generalistisch aan de slag gaan, maar ook als specialist. Maar hoe weet je nou welke organisatie en functie bij je past? Simpel, door tijdens het Finance traineeship bij zoveel mogelijk opdrachtgevers aan de slag te gaan, voor je écht een keuze maakt.Wie we zoeken

We zoeken afgestudeerden (HBO en WO) en starters die tussen de 0 en 2 jaar werkervaring hebben. Heb je een studie afgerond in de richting van Accountancy, Finance & Control, Business Administration, (Business) Economics of Finance? Dan ontmoeten we je graag! 

Ben jij onze nieuwe Finance trainee? 

 

Het Finance traineeship in het kort

 • Duur: twee jaar
 • Ervaring opdoen in de praktijk. Zo kun je verschillende werkculturen en specialisaties ​ervaren.
 • Minimaal drie opdrachten bij verschillende ​opdrachtgevers in verschillende sectoren. Denk aan Jumbo, Liander, PwC, Fokker, Achmea, Lidl, SuitSupply, Viveste, RVO, VolkerWessels en BDO.
 • Je ontwikkelt je met ons traineeship op vier belangrijke punten: ondernemerschap, markt, proces en professionaliteit.  
 • Je krijgt een persoonlijke mentor bij wie je altijd terecht kan.
 • Gezellig kick-off weekend met je trainee-jaarclub.
 • Elke maand komen we met alle collega’s bij elkaar voor trainingen, activiteiten en borrels en in maart gaan we met z’n allen op wintersport.
 • Na het traineeship stroom je door in het Young Professional Programma van USG Finance. 

Een stevige basis voor jouw carrière 


Bestaan de finance-werkzaamheden van vandaag over 15 jaar nog? De ontwikkelingen gaan snel. Bij USG Finance geloven we erin dat iedere finance-professional met de juiste vaardigheden elke verandering aan kan. Daarom zorgt ons ​traineeship ervoor dat jij je ontwikkelt op vier belangrijke fronten: ondernemerschap, markt, proces en professionaliteit.


Het traineeship is modulair opgebouwd. Handig, want zo kun je op ieder moment in het jaar instromen.

Onderwerpen die aan bod komen:

 1. Verandermanagement.
 2. Presentatietechnieken.
 3. De kracht van een top team.
 4. Time management. 
 5. Jezelf beoordelen en verbeteren.
 6. De professionele consultant. 
 7. Effectief communiceren.
 8. Vergadertechnieken (handig, echt waar).
 9. Think big! Adviseer het MT van USG Finance.

Op opdracht bij een klant

Als trainee ga je aan de slag bij minimaal drie bedrijven in verschillende sectoren en functies. Je neemt zo een kijkje in de keuken bij bedrijven als Jumbo, Liander, PwC, Fokker, Achmea, Lidl, SuitSupply, Viveste, RVO, VolkerWessels en BDO. Tijdens je opdrachten ontdek je welke werkcultuur bij je past, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. 


Je doet het niet alleen

Groeien doe je niet alleen. Daarom krijg je een mentor bij USG Finance. Met je mentor spar je over je ontwikkeling, je groeipad en je ervaringen op je opdracht. De mentor staat altijd voor je klaar. Ook kun je altijd sparren met één van je collega’s. Bij USG Finance werken ​ruim tachtig collega’s verspreid over opdrachten voor de profit en non-profit sector. 


Onze maandbijeenkomsten

Elke maand komen we met collega’s bij elkaar. Inhoud en ontspanning wisselen elkaar af. We gaan BBQen, schaatsen, klimmen of gewoon borrelen. Zo leren we elkaar beter kennen en raken we goed op elkaar ingespeeld. Ook gaan we elk jaar skiën in Oostenrijk met de collega’s van USG Legal en USG Marketing & Communications. 


Na je traineeship 

80 procent van onze trainees stroomt na twee jaar door naar het Young Professional Programma en 70 procent is vier jaar later nog steeds in dienst. In het Young Professional programma worden je ambities vaak concrete doelen en kijken we wie je daarbij kan helpen. We zetten een stip op de horizon en werken daarnaartoe. Die stip bepaal jezelf.  Ambieer je een leidinggevende positie? Registeraccountant? Of liever een allround financial? Het is allemaal mogelijk. 
 
Groeipad traineeship USG finance

Ons aanbod

 • Uitstekend salaris. HBO € 2.200,-. WO € 2.300,-.
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast.
 • Je krijgt een auto.

Inhouseavond op ​19 december

Ben je nog aan het oriënteren of studeer je nog? Kom eens langs op een van onze inhouse​avonden. We houden geen verkooppraatje. Het is een gezellige ​avond waarop we jou beter leren kennen en jij ons. De eerst volgende inhouseavond is op ​​donderdag 19 december. Meld je hier aan.


Selectieprocedure

20190430 Selectieprocedure USG Finance (2)

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen of contact op te nemen met onze recruiters Else en ​Emma. Twijfel je nog? Ook geen probleem. Stuur ons gerust een berichtje om meer te weten te komen.

Aanmelden traineeship Finance

Upload je cv of geef je LinkedIn-profiel aan ons door.*

CV
*Het al dan niet opnemen van een foto in je CV geschied op basis van vrijwilligheid en heeft geen negatieve ​gevolgen. Door het uploaden van een CV met foto verleen je toestemming aan USG Professionals en haar concernvennootschappen om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiele) opdrachtgevers.
**USG Portaal verzamelt als verantwoordelijke in de zin van de AVG, de door jou verstrekte persoonlijke gegevens en gebruikt deze om de sollicitatie te verwerken en jou te koppelen aan één of meerdere vacatures. We bewaren je gegevens in onze database tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan USG Portaal op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken.
Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.
Coen

Coen Heus


“Ik kreeg na één week een andere rol op de afdeling met meer verantwoordelijkheid: het coördineren, begeleiden en het reviewen van de uitgevoerde werkzaamheden van het operationele team." 

Anouk

Anouk van Niekerk


“De 3 grootste voordelen van het Finance Traineeship ten opzichte van andere startersfuncties? 1. Ik doe ervaring op bij verschillende bedrijven en functies. 2. Ik ontmoet veel mensen waardoor ik snel een relevant netwerk opbouw. 3. Ik leer enorm veel tijdens de trainingen en er is zelfs ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.” 

Tamara
 

Tamara de Goede

"Na mijn opleiding wilde ik graag bij verschillende organisaties binnen kijken en de sfeer proeven. Doordat ik steeds met andere projecten, mensen en systemen werk, leer ik ontzettend veel in een korte periode."

Guido


Guido Meeuwes

"Ik kreeg het meeste energie van de diversiteit van mijn projecten: van crediteurenadministratie bij Fokker, naar het “busy season” bij een Big 4 kantoor tot aan een technisch-inhoudelijke finance rol bij nutsbedrijf Liander."

​Vragen? 
Stel ze gerust aan:

Emma Overbeek
​Recruiter 

foto-emma

Neem contact met me op  ​06 - 17 16 98 14
Neem contact met me op emma.overbeek@usgfinance.nl

​​​Else Lavèn
​Recruiter 

Recruiter Else van USG Finance

Neem contact met me op  ​06 – 17 41 53 20
Neem contact met me op ​else.​laven@usgfinance.nl

 

Copyright 2014 USG People