Skip To The Main Content

Download de white paper 'Learning Agility'

In organisaties en bedrijven draait het steeds meer om innovatie, ontwikkeling en aanpassingsvermogen. Uw organisatie moet wendbaar zijn. Dat kan alleen met wendbare medewerkers. Maar hoe voorspel je de wendbaarheid of agility van een kandidaat? Hoe meet je nu hoe de medewerker zich in de toekomst zal gedragen?

Een sollicitatieprocedure is een momentopname en geeft een statisch beeld van de potentie van een medewerker. Je meet de huidige competenties, niet het vermogen om snel én flexibel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen, en dat gedrag succesvol toe te passen.

Dat kan wel met Learning Agility. Daarmee krijgt u inzicht in het potentieel van de medewerker, in wat hij of zij láter kan. Dat is essentieel, want hoe hoger de score op Learning Agility, hoe groter de kans dat u een high potential of change maker in huis hebt. Bij USG Professionals hanteren wij ook de Learning Agility-methode. En met succes!

In deze white paper leest u wat Learning Agility is, hoe Learning Agility in de praktijk uitpakt en krijgt u inzicht in de visie van Koen Hofkes (CEO van HFMtalentindex).

Download gratis de white paper. Vul hieronder uw gegevens in.

White paper Learning Agility

* = een verplicht veld

Copyright 2014 USG People