Skip To The Main Content

Finance trainee Florian deelt zijn ervaringen

20 november, 2018

Hoe is dat nou echt, een traineeship? Waar houd je je dagelijks mee bezig? En hoe is de sfeer? In een gesprek deelt onze huidige trainee Florian al zijn ervaringen.

Waarom een traineeship?
Ik wilde naar inhoudelijk werk ook graag ruimte voor een stukje persoonlijke ontwikkeling. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor een traineeship te kiezen.
 
Waarom viel de keus op USG Finance?
Een oud klasgenoot werkte al bij USG Finance. Ze hoorde dat ik bijna afstudeerde en heeft me toen benaderd. Ik ben toen naar een selectiedag gegaan. 's Avonds kreeg ik te horen of ik een contract kreeg of niet. 

Wat was je eerste indruk?

Mijn indruk was heel positief. Ik maakte kennis met de cultuur van USG Finance. Deels zakelijk, maar ook ruimte voor lol. Achteraf deden we gezellig een drankje met alle deelnemers. Ik had die dag ook mijn sollicitatiegesprek, maar het voelde meer als kennis maken. Ik heb ook gesprekken gevoerd bij andere bedrijven. Meestal ga je met één iemand in gesprek. Het is vrij zakelijk allemaal. Dat is bij USG Finance net even anders. 

Welke kennis neem je mee in de praktijk?
In het traineeship kwamen communicatiestijlen aan bod. Je leert je aan te passen aan mensen met wie je samenwerkt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een vertaalslag te maken tussen ICT'ers en mensen zonder ICT achtergrond. 

Hoe zie je jouw toekomst bij USG Finance?
Ik zie mezelf zeker doorgroeien bij USG Finance. Ik wil er steeds een stapje bovenop doen bij nieuwe opdrachtgevers. Zo wil ik mezelf blijven uitdagen. Daar is zeker ruimte voor. 

Waarom een traineeship bij USG Finance?
Je kunt veel leren van de verschillende opdrachten. Als je gelukt hebt, zit je in een korte tijd bij meerdere opdrachtgevers. Door de combinatie met persoonlijke trainingen kun je jezelf snel ontwikkelen. Veel sneller dan bij andere bedrijven. Ik heb bijvoorbeeld al aan drie opdrachten gewerkt. Dat zijn drie keer verschillende soorten mensen, bedrijven en culturen. Je moet steeds op een andere manier te werk gaan en daar kun je erg veel uithalen. 

Denk jij erover na om na je financestudie een traineeship te volgen? Misschien is USG Finance wat voor jou. Meer weten?

Clemens van der Heijden

"Elke dag weer innoveren vanuit een brede ontwikkeling"

Clemens van der Heijden
Senior Finance Professional

lees verder >>

"Blijven leren vind ik belangrijk"Guido Meeuwes

Guido Meeuwes
Trainee

lees verder >>
Copyright 2014 USG People