Skip To The Main Content

De werkdag van Remco Blomsma

13 november, 2017

Remco Blomsma Naam:
Remco Blomsma (43)
Functie:
Executive consultant
Woonplaats:
Nijmegen
Krijgt energie van:
Een vraagstuk te structureren en resultaatgericht op te lossen. Daarom hou ik ook van projecten en nieuwe dingen in gang zetten.
Opleiding:
Financiële Bedrijfseconomie en postdoctorale opleiding tot Registercontroller, Erasmus Universiteit.
Ervaring: 
Quality engineer bij Exact, daarna Billing & Collection Manager bij Tiscali.


Hoe ziet de dag van een Executive Consultant er uit?

Remco Blomsma werkt al ruim 10 jaar voor USG Finance. De eerste 8 jaar was hij senior interim controller bij diverse opdrachtgevers. Sinds 2 jaar is Remco Executive Consultant bij USG Professionals.

Remco ziet de markt veranderen; de vraag naar interimmers verplaatst zich van opdrachten op uurbasis naar resultaatverplichtingen, en ook automatisering heeft een grote invloed. Om mee te gaan in deze veranderende markt, houdt Remco zich bezig met het herpositioneren van USG Professionals: van klassieke detacheerder naar een innovatieve en oplossingsgerichte kennispartner met resultaatgerichte projecten. Deze verschuiving is voor zowel professionals als voor opdrachtgevers soms nog een ver van hun bed show. Daar ligt een mooie uitdaging voor Remco.

Remco is  ook projectleider bij twee grote verzekeraars en hij ondersteunt de projectbeheersing bij resultaatgerichte projecten van USG Finance, USG Legal en USG Marketing & Communications.

Zo ziet een werkdag van Remco er uit:

  • Zoals elke dag gaat bij mij om 6 uur de wekker. Ik laat snel de hond uit, help mijn dochter met haar lenzen en maak mijn vrouw wakker.

  • Half 9 is de weekstart bij een grote zorgverzekeraar voor de financiële afstemming van eindafrekeningen met zorgaanbieders. Deze opdracht is met een vaste prijs per afgeronde eindafrekening. Met de USG collega’s zetten we acties uit voor aankomende week en alvast voor de eindafrekeningen van volgend jaar.

  • Onderweg naar kantoor bel ik met Jan-Willem, onze automatiseringsdeskundige, over hoe we de processturing van een opdrachtgever van USG Legal nog verder kunnen verbeteren. Aangezien we ook daar betaald krijgen per afgerond bezwaar, sturen we op efficiency naast de wettelijke doorlooptijd en
    kwaliteitsstandaarden.

  • Aangekomen op kantoor praat ik met Karin, onze recruiter over onze whitepaper “Learning Agility”. Welk type Professionals voelt zich het beste thuis bij onze nieuwe resultaatgerichte projecten en hoe begeleiden we ze het beste? We maken de laatste aanpassingen en vragen communicatie adviseur Anne van USG MarCom om de whitepaper definitief te maken.

  • Daarna heb ik een overleg over ons project bij een grote energieleverancier. Onze Finance professionals sluiten hier projectadministraties af tegen een tarief per afgeronde projectadministratie. Emiel, onze teamleider daar, heeft grafieken gemaakt met positieve trends in efficiency en kwaliteit.

  • Tijdens de lunch is het maandelijkse Executives overleg. We bereiden de sessie “Van Professionals voor Professionals” voor om op een interactieve manier onze Legal, Finance en Marcom Professionals klaar te maken voor de toekomst.

  • De hele middag werk ik aan het project van de andere grote verzekeraar om de hypotheekadministratie voor het einde van het jaar overzichtelijk te hebben. Ook hier is een resultaatafspraak met USG. Met diverse professionals stem ik de voortgang, nieuwe processen, knelpunten en de inzet van beschikbare collega’s af.

  • De werkdag zit er weer bijna op. Op de terugreis naar huis bel ik Janine, Accountmanager van USG Marcom en bespreken we de projectbeheersing van hun nieuwste projecten.
Ben je geïnteresseerd  in deze ontwikkelingen, neem dan contact op met Remco of een van de andere Executive Consultants van USG Professionals.

De werkdag van: recruiter Laura Witmer

Benieuwd naar hoe de werkdag van een recruiter bij USG Finance Professionals eruit ziet? Laura Witmer neemt je mee in haar werkzaamheden en verantwoordelijkheden en laat zien wat ze zo leuk vindt aan haar baan. Lijkt het jou ook leuk om bij ons te werken als recruiter? Wij zijn namelijk op zoek naar een nieuwe collega!

Lees hier meer >> 

Project controller, beheers je risico's!

Projectbeheersing is een vak apart, dat weet iedere project controller. Alles draait om gecontroleerde projectsturing en een voorspelbare financiële uitkomst, terwijl een project per definitie onzeker is. Iedereen kent voorbeelden van relatief kleine projecten met grote tegenvallers. De oorzaak is negen van de tien keer het ontbreken van projectrisicomanagement.

Lees hier meer >> 

Het Finance Traineeship van Denise Schellekens

Het werkende leven van een Finance Trainee bij USG… hoe ziet dat eruit? Denise Schellekens vertelt over haar werk, nieuwe uitdagingen en haar ontwikkeltraject tot Finance Professional.

Wil je de financiële wereld ontdekken en een vliegende carrièrestart? Het USG Finance Traineeship is voor ambitieuze starters die zichzelf in razend tempo willen ontwikkelen. Meld je direct aan voor de selectiedag ​op 28 juli en scoor jouw plek!

Wil je meer weten over de ervaring van Denise?

Projectcontroller, maak optimaal gebruik van je data!

Projectcontrollers beschikken vaak over veel data maar zoeken niet altijd actief naar leereffecten voor toekomstige projecten. USG Finance concludeerde dit tijdens een interactieve workshop op de Nationale Controllersdag in 2016: “Projectbeheersing wél een succes met gebruik van (big) data?”. Het is geen onwil, maar ingegeven door tijdsdruk en een nadrukkelijke focus op de financiële gevolgen van data. Na de maandafsluiting gaan we snel weer door! De controller probeert het wel met rendementsberekeningen en losse (big) data analyses maar dit zorgt niet altijd voor herkenning. Voor het management is de uitkomst van deze analyses te abstract om op strategisch niveau door te pakken.

Lees het hele artikel

Ontvang als relatie van USG Finance kosteloos het boek 'Internal auditing, De Auditfunctie in perspectief'

Vraag nu de uitgave ‘Internal Control, De auditfunctie in perspectief’ aan en ontvang deze als relatie van USG Finance kosteloos. De mensen van USG Finance brengen de uitgave persoonlijk bij u langs.

Lees het hele artikel

Voortrekkersrol voor controller bij projectbeheersing met big data

Het Worldcafé van USG Finance over big data beleefde tijdens de Nationale Controllersdag op 9 juni jl. alweer zijn derde editie. De sessie blijft onverminderd populair: wederom volgeboekt. Financials sparren graag op een interactieve manier met elkaar over actuele ontwikkelingen in hun vak. Dit keer stond big data in het kader van projectbeheersing centraal. Wat USG Finance betreft, is er op dit vlak bij uitstek voor controllers een voortrekkersrol weggelegd.

Lees het hele artikel

Ga schaarste accountants te lijf met uitdaging en afwisseling

“Groot tekort aan accountants.” “Accountants schaarser en duurder.” De afgelopen weken volgen dit soort berichten elkaar in hoog tempo op. Is er echt een tekort? Waar komt dat door? En, veel belangrijker: hoe los je het tekort op?

Lees het hele artikel

Stagebureau RA komt tegemoet aan tekort accountants

Utrecht, 4 augustus 2015 – USG Finance start als eerste interimbureau voor hoogopgeleide finance professionals met een NBA-erkend stagebureau. Hiermee investeert USG Finance verder in de kwaliteit en toekomst van accountancy en controlling. Ondertussen groeit de behoefte aan breed ontwikkelde financials enorm. Het Stagebureau RA opent zijn deuren per 1 september 2015.

Lees het hele artikel

White paper 'Learning Agility'

In een snel veranderende omgeving moet uw organisatie wendbaar zijn. Dat kan alleen als ook uw medewerkers wendbaar of ‘agile’ zijn. Maar hoe voorspel je de wendbaarheid en toekomstige competenties van toekomstige werknemers?

Hyperlink Download de ​white paper

Clemens van der Heijden

"Elke dag weer innoveren vanuit een brede ontwikkeling"

Clemens van der Heijden
Senior Finance Professional

lees verder >>

"Blijven leren vind ik belangrijk"Guido Meeuwes

Guido Meeuwes
Trainee

lees verder >>
Copyright 2014 USG People