Skip To The Main Content

Auditors met controlling ervaring worden op handen gedragen

12 oktober, 2015

Als accountant in de auditpraktijk zie je door het jaar heen veel verschillende organisaties. Meestal ben je een week of twee, drie werkzaam bij een klant. Vervolgens  ga je verder naar de volgende. Wat zou het voor jouw ontwikkeling betekenen als je ook langer bij een klant kan blijven?

Elke accountant heeft wel eens dat gevoel: je wilt langer blijven. Om te adviseren over bijvoorbeeld het verbeteren van de AO/IC processen. Maar goed, de audit helemaal verlaten is wel een erg definitieve keuze. Zeker wanneer je bezig bent met het behalen van je RA-titel en je voor je praktijkstage nog de nodige vlieguren in de externe audit moet uitvoeren. Je verstand zegt: van die titel heb je je carrière lang plezier. We spreken dagelijks met accountants die met dit dilemma zitten.

Een betere auditor met controlling ervaring

Daar komt dan nog bij dat een accountant die ook werkzaam is geweest als controller beter presteert! Die feedback komt zelfs terug uit de accountancy. Heel verklaarbaar als je bedenkt dat je als accountant het werk controleert dat je zelf nooit hebt gedaan. Je bent beter in staat om te controleren wanneer je ook ervaring hebt opgedaan aan de andere kant van de tafel. Bovendien wordt het controlewerk er ook leuker door én pluk je er in je toekomstige werk de vruchten van: auditors met controllingervaring worden op handen gedragen!

Audit & control: Niet kiezen maar combineren!

Is het niet beter om te combineren in plaats van te kiezen? Via het NBA-erkende stagebureau van USG Finance, onderdeel van het beursgenoteerde USG People, kun je je RA-titel halen en wij zorgen voor de uitdagende opdrachten in accounting en controlling. Het enige verschil is dat je normuren niet alleen ingevuld worden door external audit, maar ook in uitdagende controlling of internal audit opdrachten. Meer weten over deze nieuwe manier om je RA-titel te behalen? Kijk op onze website voor meer informatie.

Clemens van der Heijden

"Elke dag weer innoveren vanuit een brede ontwikkeling"

Clemens van der Heijden
Senior Finance Professional

lees verder >>

"Blijven leren vind ik belangrijk"Guido Meeuwes

Guido Meeuwes
Trainee

lees verder >>
Copyright 2014 USG People