Skip To The Main Content

USG Finance stelt toekomst accountancy centraal

04 augustus, 2015

Stagebureau RA komt tegemoet aan tekort accountants

Utrecht, 4 augustus 2015 – USG Finance start als eerste interimbureau voor hoogopgeleide finance professionals met een NBA-erkend stagebureau. Hiermee investeert USG Finance verder in de kwaliteit en toekomst van accountancy en controlling. Ondertussen groeit de behoefte aan breed ontwikkelde financials enorm. Het Stagebureau RA opent zijn deuren per 1 september 2015.

USG Finance zet zich in voor langdurige samenwerking op het gebied van financiële expertise. Het interimbureau besteedt continu aandacht aan de kennis, kwaliteit en kunde van accountants en andere financials. “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om hen op te leiden tot complete finance professionals”, zegt Alex Buis, business director van USG Finance. “Met het Stagebureau RA ondersteunen we bijna afgestudeerde accountants al tijdens hun opleiding, zelfs als het gaat om de laatste loodjes voor de vereiste audit-uren van de praktijkstage. Hierdoor vinden de accountants van de toekomst meer balans tussen werk en privé en is er meer oog voor hun wensen en kansen.”

Ideale combinatie

Het Stagebureau RA maakt het mogelijk om bij een van de Big Four de nodige audit-uren te maken voor de RA-titel. Buiten het ‘busy season’ draaien bijna afgestudeerde accountants op projectbasis mee in het bedrijfsleven. Alex Buis: “Waarom zou je kiezen tussen het behalen van je RA-titel en het vergaren van businesskennis als het ook allebei kan? De accountancy boeit en de vraag naar ervaren accountants groeit. Daarnaast nemen ook de kwaliteitseisen toe van opdrachtgevers. Vakkundige accountants  met aantoonbare businesservaring bij verschillende organisaties leveren meer kwaliteit in de audit en staan sterker in hun schoenen. Juist door de combinatie accountancy en controlling heb je alles in huis voor een mooie carrière als financial.”

Open avond

Meer weten over het Stagebureau RA? USG Finance organiseert een paar open avonden in Utrecht. Tijdens de open avonden is het mogelijk vragen te stellen aan de mensen van USG Finance. Accountants en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken en de sfeer te proeven. De open avonden zijn op donderdag 13 augustus, 10 september en 8 oktober, van 18.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is gewenst. 

Over USG Finance

USG Finance is het aanspreekpunt op het gebied van financiële expertise. Het bureau levert interim-oplossingen op het gebied van accounting, controlling en financieel management en werkt hiervoor met hoogopgeleide finance professionals. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Alex Buis RA, business director en programmamanager Stagebureau RA bij USG Finance, via 06 470 236 69 of alex.buis@usgfinance.nl.

Bezoek ook het Stagebureau RA op de website.

Clemens van der Heijden

"Elke dag weer innoveren vanuit een brede ontwikkeling"

Clemens van der Heijden
Senior Finance Professional

lees verder >>

"Blijven leren vind ik belangrijk"Guido Meeuwes

Guido Meeuwes
Trainee

lees verder >>
Copyright 2014 USG People