/* End Google Tag Manager */
Skip To The Main Content

Hightech, Automotive & Aerospace

Actief op het wereldtoneel

USG Engineering acteert op eredivisieniveau in de hightech-, automotive- en aerospace-industrie. We werken aan betekenisvolle opdrachten en projecten voor spelers op het wereldtoneel. Onze toegevoegde waarde zit in ons vermogen om mensen, kennis en netwerken met elkaar te verbinden. Dankzij onze inzet kunnen onze opdrachtgevers beter presteren, alerter reageren op marktontwikkelingen en de concurrentie een stap vóór zijn.

Voortdurende persoonlijke groei

Om de markt een stap voor te blijven, investeren we continu in kennis. De lat ligt hoog. Je kunt dan ook rekenen op een uitgebreid aanbod van trainingen, cursussen en netwerken. Jouw persoonlijk ontwikkelingsplan vormt het uitgangspunt. Nog niet de juiste opleiding of ervaring? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een interessante combinatie van werken en leren.

Vacatures in dit segment

Of je jouw expertise nu op tijdelijke of op vaste basis in wilt zetten, en of je dat doet bij of via USG Engineering: wij bieden een breed scala uitdagingen, altijd in de vorm die bij jou past!

Onze partners in de Hightech branche zijn onder andere:

Bekijk onze vacatures.

 • Medior Project Engineer

  Ben jij een projectengineer en klaar voor de volgende stap? Wil je jezelf ontwikkelen in projectmanagement, met daarbij de energietransitie als uitgangspunt? Dan is een rol als Medior Project Engineer een prachtige uitdaging voor jou!

  Onze opdrachtgever is een grote netbeheerder, die door middel van state-of-the-art netwerken de energie (elektra en gas) verzorgen in hun gebied. Door altijd innovatief te blijven streven ze naar een duurzame wereld, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om zelf opgewekte energie terug te leveren.

  In de rol van Medior Project Engineer ben jij verantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van klantprojecten. Het betreft vaak risicovolle, complexe projecten (complex op zowel technisch, sociaal als organisatorisch vlak) waarin jij jouw projectteam aanstuurt. Hierbij heb je ook intensief contact met meerdere stakeholders (aannemers, opdrachtgevers, etc). Omdat je soms in geheel nieuwe situaties terecht komt, zijn er soms nog geen specifiek afgestelde kaders waardoor een goede interne afstemming erg belangrijk is. Binnen jouw projecten stel jij de juiste prioriteiten, en ben je verantwoordelijk voor vergunningen, zakelijke rechten, aankoop van gronden en een realistisch tracé. Ook stel je offertes op.

  Je bent projectverantwoordelijk. Je stelt vooraf de risico’s vast, je beoordeelt het definitieve ontwerp van de aannemers, waarin je ook eventuele beheersmaatregelen duidt, en je zorgt ervoor dat het project tijdig, kwalitatief hoogwaardig en bovenal veilig wordt opgeleverd. Ook maak je onderdeel uit van werkgroepen, om zo op de hoogte te zijn en mee te denken met proces- en project vraagstukken. Daarnaast hou je je bezig met het (pro)actief toepassen van nieuwe methodieken van projectmatig werken. Je bewaakt en stuurt op financiën, kwaliteit, voortgang en veiligheid.

 • Junior Technisch Tekenaar

  Ben jij een ambitieuze technisch tekenaar die wil bijdragen aan de energietransitie? Ben je een specialist op het gebied van het verwerken en beheren van technische data, of wil je er een worden? Zie dan deze vacature.

  Onze opdrachtgever is een grote netbeheerder, die door middel van state-of-the-art netwerken de energie (elektra en gas) verzorgen in hun gebied. Door altijd innovatief te blijven streven ze naar een duurzame wereld, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om zelf opgewekte energie terug te leveren.

  In deze rol ben jij een echte vakspecialist. Jij bent verantwoordelijk voor de datakwaliteit, waarbij je de bedrijfssystemen GEN Smallworld en SAP PM gebruikt. Je verwerkt kabel- en leidinggegevens en de technische gegevens van aansluitingen aan de hand van opgeleverde revisies of dataprojecten. Ook beheer je de datakwaliteit door middel van analyses. Hierbij ontdek je verbetermogelijkheden, waarna je ook verbetervoorstellen doet. Bij dit alles ben je niet bang om kritische en onderzoekende vragen te stellen.

 • Junior Engineer | Energietransitie

  Wil jij aan de slag als engineer, of hier juist de volgende stap in zetten? Vindt je de energiesector interessant en help je graag mee in het creëren en bedenken van goede oplossingen voor praktische uitdagingen? Dan nodig ik je graag uit om verder te lezen!

  Wij zoeken (beginnende) engineers voor het team Aanleg van een grote netbeheerder in Leeuwarden. Hierbij heb jij de verantwoording voor complete elektra-projecten. De grote variatie die je tussen de verschillende projecten ervaart maakt het werk leuk en uitdagend: Geen project is hetzelfde, en dus is geen dag hetzelfde. Als Engineer ontwerp je onder andere voor nieuwbouwprojecten, engineer je aansluitingen van grootverbruikers en werk je mee aan saneringen van distributienetten. Je doet schouwingen op locatie zodat je een goed beeld hebt bij het project. Bij jouw verantwoordelijkheden hoort ook de financiële voor- en nacalculatie. Daarnaast voer je overleg met verschillende betrokken partijen, zoals uitvoerders en aannemers. En dit is slechts een greep uit de zaken waar jij zorg voor draagt.

  Kort gezegd leid jij alles rondom de aanleg van een elektra distributienet in goede banen. Dankzij jouw goede en zorgvuldige voorbereiding kan het werk worden uitgevoerd zoals jij het bedacht hebt.

 • Onderhoudsmonteur werktuigbouwkunde

  Binnen deze hypermoderne en goed georganiseerde technische dienst is er ruimte ontstaan voor een ervaren onderhoudsmonteur met een werktuigbouwkundige achtergrond. Jij bent in staat om de TD naar een hoger plan te tillen en draag jij jouw kennis graag over aan de junior monteurs.

  Het takenpakket is afwisselend en uitdagend. Je verzorgt zelfstandig het onderhoud aan werktuigbouwkundige installaties, maar hebt ook een belangrijke rol bij het oplossen van elektrotechnische storingen. Je voert preventief en correctief onderhoud uit aan o.a. drukpersen, stansmachines en vouw/plakmachines.

  Daarnaast hou jij je bezig met het opstellen van onderhoudssystemen en het voorbereiden en begeleiden van onderhoudstops.

 • Werkvoorbereider/ Projectcoördinator

  Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van klant - en voorraadorders binnen tijd, kwaliteit en budget. In een team zorg je voor bestellingen, technische informatie voor de productie, verkoop en engineering, oplossen van optredende verstoringen. Ook bewaak je de voortgang van de orders en denk je mee in het verbeteren van de organisatie.

  We zoeken een persoon die ervaring heeft met;

  • Verzamelen/inkopen van het benodigde materiaal en gereedschap voor de uitvoering
  • Bepalen van haalbaarheid en maakbaarheid op basis van de technische mogelijkheden
  • Opstellen van calculaties
  • Adviseren over de meest efficiënte werkmethoden
  • Begeleiden van interne projecten waarbij je een team gaat aansturen
 • Mechanical Designer

  Jouw verantwoordelijkheden:

  • Initiëren, overzien en ondersteunen van het uitvoeren van multidisciplinaire analyse- en ontwerpactiviteiten om de prestaties, veiligheid en kosten van het Medisch systeem te verbeteren;
  • Vraagbaken zijn voor het multidisciplinaire ontwerpteam voor mechanische ontwerpaspecten;
  • Verantwoordelijke voor requirements, integraal ontwerp, implementatie, testen en integratie bij nieuwe productintroducties en productlevenscyclusactiviteiten.
  • Stakeholdermanagement met alle relevante interne en externe belanghebbenden zoals operaties en inkoop;
  • Zorgdragen voor de juiste documentatie van je ontwerp (bijvoorbeeld ontwerpberekeningen, dFMEA, Field Data Analyses, Verification rapportages);
  • Garandeert de onderlinge consistentie en efficiënte integratie van de afzonderlijke modules in modulaire, eenvoudig te onderhouden eenheden die voldoen aan de productspecificatie;
  • Begrijpt en communiceert consequenties van zijn / haar ontwerp op de architectuur;
  • Draagt bij aan technische roadmaps en andere strategisch gerelateerde activiteiten;
  • Bijdragen aan de sourcingstrategie inclusief make-buy-beslissingen, leveranciersselectie en contractbeheer.
 • Werkstroombeheerder

  Voor een grote netbeheerder, zoeken wij een werkstroombeheerder. In deze rol ligt een goed verloop van het volledige werkproces in jouw handen. Je neemt een klein deel van het technisch ontwerp voor je rekening en stelt een realisatieprogramma op. Vervolgens zorg je dat alle werkzaamheden goed voorbereid zijn (denk o.a. aan het maken van planningen, aanvragen van vergunningen, materiaalreserveringen en -beheer). Bovendien ben je het aanspreekpunt voor teamleden, aannemers, de gemeente, engineers en de klant.

  Je begeleidt dus meerdere projecten, wat uiteenloopt van kleine aansluitingen en vervangingen tot grote multidisciplinaire projecten. Vanuit deze rol zijn er meerdere doorgroeimogelijkheden in verschillende richtingen.

 • Teamleider Engineering

  Kan jij enthousiast leiding geven en het voortouw nemen in een team van ‘zware’ engineers? Ben je in staat om een inhoudelijke gesprekspartner te zijn en samenwerken te stimuleren, om zo met jouw team complexe engineeringsvraagstukken op te lossen? Lees dan deze vacature goed door.

  Onze opdrachtgever is onderdeel van een grote netbeheerder. Binnen deze netbeheerder is het een start-up die vooral de rol van denktank vervult. In het kader van de energietransitie zijn zij expert in het veranderende energienet, waarbij ze het hoog- en middenspanningsnet in Nederland onderhouden en ontwikkelen. Hierbij richten ze zich voornamelijk op duurzaamheid en innovatie.

  Als teamleider engineering in deze organisatie vertaal jij de strategie naar operatie en zorg je ervoor dat de ontwerpen worden gerealiseerd. Jouw team is, samen met jouw, verantwoordelijk voor het engineeren van het lokale energienetwerk, inclusief de stations en de verbindingen. Als teamleider maak je ook onderdeel uit van het Managementteam Engineering.

  In deze rol draag je actief bij aan het optimaliseren en verbeteren van de energieketen, en daarmee ook aan de totale bedrijfsvoering. Het is jouw taak om het kennisniveau in jouw team tot een hoger level te tillen. Dit doe je door actief te sturen op ontwikkeling van jouw mensen en een omgeving te creëren waarin de engineers, allemaal HBO en WO niveau, optimaal kunnen presteren. Jij faciliteert dus de experts, waarbij je ook een inhoudelijke gesprekspartner voor hen kan zijn.
  Verder ben je bezig om een uniforme aanpak van de ontwerpen te realiseren, stel je prioriteiten voor je team en hou je je bezig met een aantal HR zaken voor jouw engineers.

 • Engineer - Project manager (Medior)

  Ben jij ondernemend, creatief en technisch sterk? Vindt je het leuk om projectsgewijs te werken en klanten tevreden te stellen? Dan is deze vacature van Engineer - Projectmanager iets voor jou!

  Onze opdrachtgever verzorgt complete meetdiensten en middenspanningsinstallaties voor grootzakelijke klanten. Ze nemen het hele proces voor hun rekening, van ontwerp en installatie tot onderhoud en beheer. Ze zijn een partner in de energietransitie, waarbij ze hun klanten volledig kunnen adviseren over modern energiemanagement, kostenefficiëntie en duurzaamheid. Ze zijn in staat een holistisch pakket te verzorgen, waarbij onder andere het verzorgen van de meters hoort, het verzorgen van betrouwbare meetdata, en zelfs het ontwerpen en bouwen van middenspanningsintallaties.

  In de rol van Engineer – Projectmanager zal je werken in het team dat verantwoordelijk is voor de verkoop, advisering én realisatie van (voornamelijk) elektrische installaties van onder andere industrieën, windmolenparken en datacenters. Jij bent vanaf de aanvraag tot de oplevering het middelpunt en verbinder in het vaak complexe adviestraject en bijbehorende project. Jij kan technische oplossingen bedenken, inclusief de daaraan verwante kosten. Daaruit kan jij de beste oplossing bepalen en deze omzetten in een passend advies voor de betreffende klant, eventueel compleet met offerte. Wanneer je de opdracht binnenhaalt, ben je ook verantwoordelijk voor de uitvoering van die opdracht, binnen het door jou zelf vastgestelde budget.

 • Meetspecialist Gas

  Ben jij een technicus met een MBO opleiding richting gas, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en interesse in technologische ontwikkelingen? Dan zoeken wij jou!

  Onze opdrachtgever verzorgt complete meetdiensten en middenspanningsinstallaties voor grootzakelijke klanten. Ze nemen het hele proces voor hun rekening, van ontwerp en installatie tot onderhoud en beheer. Ze zijn een partner in de energietransitie, waarbij ze hun klanten volledig kunnen adviseren over modern energiemanagement, kostenefficiëntie en duurzaamheid. Ze zijn in staat een holistisch pakket te verzorgen, waarbij onder andere het verzorgen van de meters hoort, het verzorgen van betrouwbare meetdata, en zelfs het ontwerpen en bouwen van middenspanningsintallaties.

  Als meetspecialist verzorg jij de meetingrichtingen voor Grootverbruik klanten. Jij neemt het plaatsen, controleren en verwisselen voor je rekening, en door het voorkomen van storingen zorg jij er voor dat de gevraagde meetdata altijd geleverd kan worden. Wanneer er toch een storing ontstaat, ben jij in staat deze op te lossen tijdens een storingwachtdienst. Ook geef je advies en instructie aan de gebruiker. Al met al zorgt jij er voor dat de de continuiteit van de apparatuur binnen de gestelde veiligheidseisen kan worden gegarandeerd. Ook zorg je voor een goede administratie, en ben je in staat kansen voor verbetering te signaleren.

 • Constructeur

  Als Constructeur ben je verantwoordelijk voor het (conceptuele) design van technisch hoogwaardige machines, werktuigbouwkundige installaties of (sub)modules, welke voornamelijk gebruikt worden in de hightech sector, automotive of machinebouw.

  Dagelijks ben je bezig met het specificeren, berekenen en ontwerpen van bijvoorbeeld een machine of het specifieke onderdeel daarvan. Om hiertoe te komen overleg je met je collega’s van andere vakdisciplines en voer je eventueel zelfstandig gesprekken met de klant en verzorg je een gedeelte van de projectbegeleiding. Gezien jouw expertise zullen de (complexere) berekeningen onder jouw verantwoording vallen. De functie van constructeur heeft een belangrijke rol in het proces van het (door)ontwikkelen van de machine, daarom zal veelvuldig een beroep op je worden gedaan om je kennis te delen binnen de R&D-afdeling.

 • Werkverantwoordelijke Hoogspanning

  Voor een groot netwerkbedrijf zijn wij momenteel opzoek naar een werkverantwoordelijke hoogspanningskabels. Je werkt als werkverantwoordelijke bij een bedrijf dat expert is op het gebied van veranderende energienetten. Hierbij wordt er gezorgd dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor zowel wonen, werken als voor vervoer en recreatie.
  Hierbij ben je verantwoordelijk voor de veiligheid aan alle werkzaamheden in Amsterdam en het Gooi. Je houdt toezicht op het naleven van “veilig werken” en grijpt zo nodig in om er zo voor te zorgen dat de veiligheid tijdens de uitvoering gewaarborgd blijft.
  Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor:

  • Het verzorgen van schakel-werkplannen in kader van WV-schap;
  • Verantwoordelijk voor de juiste inhoud van de werkplannen en een veilig verloop van de werkzaamheden conform deze werkplannen en de KEB en BEI werkinstructies;
  • Controleert de werkplekken op risico’s en veiligheidsniveau en bepaalt hierin de procedures die gevolgd dienen te worden om een veilige werksituatie te bereiken. Evalueert de gevolgde werkmethoden en eventuele incidenten, maakt deze bespreekbaar met de betrokkenen, en legt dit vast in het kwaliteitsmanagement systeem, indien nodig;
  • Geeft opdracht tot het maken van een taak-risico-analyse aan engineers Overlegt wekelijks met bedrijfsvoeringscentra t.a.v. de VNB (Voorziene Niet Beschikbaarheid);
  • Begeleiding van inbedrijfsnames bij wijzigingen aan verbindingen;
  • Geeft functioneel leiding aan een ploeg in de Wacht & Storingsdienst bij het oplossen van storingen.
 • Tooling engineer

  Je maakt voor te produceren composiet- of lichtmetaal aerospacecomponenten de vertaalslag van het productontwerp naar een functionele specificatie voor een tool passende in het productieproces.

 • Source Inspector Aeorspace Fokker

  Als Source Inspector heb jij de rol om de bron van een kwaliteitsissue te achterhalen. Hiervoor ben jij onderdeel van diverse pitchteams en sta jij stevig in je schoenen aangezien je communiceert met diverse interne en externe klanten. Daarnaast beweegt de afdeling zich naar een structurele invulling van werkzaamheden waarbij minder ad-hoc gewerkt wordt. Het is gericht op kwaliteit in de breedste zin van het woord. Jouw kracht is om te achterhalen waar het in het proces niet goed loopt en hoe dit de volgende keer te voorkomen. Daarnaast vind je het super leuk om dienstreizen te maken in- en buiten Europa. Je reist naar diverse klanten.

 • Projectleider Operations

  In deze rol houd je, je bezig met het managen van projecten op het gebied van composiet, aanmaak, verspaning en samenbouw. Binnen onze organisatie is er een grote focus op kwaliteit en nauwkeurigheid. Je komt te werken in een internationale omgeving, waarin wordt gewerkt met 'state of the art' technologie binnen een organisatie met een rijke historie op het gebied van vliegtuigbouw.

 • Projectcoördinator Philips Drachten

  Als projectcoördinator bij Philips draag jij zorg voor klein multi-disciplinaire projecten. In deze dynamische functie zal jij je richten op het voorbereiden en realiseren van (kleine) bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische projecten. Je hebt dagelijks contact met verschillende klanten om hun wensen te bespreken. Je vertaalt hun wensen naar een uiteindelijke offerte aanvraag. Daarnaast zal je bezig zijn met het begeleiden van uitvoeringswerkzaamheden en de oplevering daarvan.

  Als projectcoördinator heb je de kans om bijna alle facetten van de techniek te ontdekken, je te verdiepen in nieuwe topics en wordt er dagelijks een beroep gedaan op coördinerende vermogen. Het ene moment heb je een project waar je een kantoor moet worden gerenoveerd, het andere moment moet een productiemachine aangesloten worden op de utilities. Aangezien je contact hebt met veel stakeholders is het belangrijk dat je goed kunt communiceren.

 • Duaal (HBO) traineeship bij ASML

  Eindelijk, de middelbareschooltijd is voorbij! Het is tijd voor de richting die je écht wil volgen, niet meer de voorgeschotelde vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, etc. Een nieuw pad en een mooie toekomst in de techniek, YES! Alleen jij kan zorgen voor de juiste koers, en wij, USG Engineering in samenwerking met ASML, helpen jou hier met plezier bij. Hoe? Dat vertellen we je graag!

  Jeukten jouw handen ook tijdens het volgen van bètavakken en zie jij jezelf een technische professional worden? Grijp dan deze kans om een volledig betaalde 4-jarige HBO studie Mechatronica te volgen bij hét hightech bedrijf van Nederland. Wacht, er is meer: naast, door ons betaalde studie, ontvang je als een echte engineer aan het eind van de maand, een marktconform salaris. Je hoeft je alleen nog maar in te schrijven!

  Wat houdt mijn duaal-traject Engineering in?
  Je besteedt 12 uur per week aan je studie (college en zelfstudie) en je werkt 29,5 uur per week bij ASML. Daarnaast heb je regelmatig contactmomenten met je resource consultant van USG Engineering en je begeleider van ASML.

  Na je opleiding?

  • Heb je je ontwikkeld tot een volwaardig engineer binnen ASML;
  • is er een grote kans dat je aan de slag kan bij ASML als Production Engineer, First Line Support Engineer, Test Engineer, System Install Engineer;
  • je kiest ervoor om via USG ergens anders in de technische branche aan de slag te gaan;
  • anyhow: je blijft je je uiteraard ontwikkelen.
 • Traineeship: Technisch werkvoorbereider

  Je gaat als Design engineer ontwerpen en het construeren van glasvezel projecten in heel Nederland. Je ondersteunt de verschillende projecten met de uitvoering en oplevering. Je doet dit door detail design te maken, offertes op te stellen en ondersteuning te bieden in de uitvoerende processen.

  Je bent verantwoordelijk voor het opstarten van projecten tot de uiteindelijke oplevering. In de rol van project engineer zal je moeten schakelen met verschillende lagen in de organisatie en zal je daarnaast je technische kennis goed moeten ontwikkelen. Je bespreekt de vergunningen met de diverse stakeholders (bijvoorbeeld gemeenten), kunt een projectleider uitleggen wat je ontworpen hebt en ook waarom het zo ontworpen is en verzorg je de coördinatie met (buitenlandse) collega’s.

 • Traineeship: Design Engineer

  Je gaat als Design engineer ontwerpen en het construeren van glasvezel projecten in heel Nederland. Je ondersteunt de verschillende projecten met de uitvoering en oplevering. Je doet dit door detail design te maken, offertes op te stellen en ondersteuning te bieden in de uitvoerende processen.

  Je bent verantwoordelijk voor het opstarten van projecten tot de uiteindelijke oplevering. In de rol van project engineer zal je moeten schakelen met verschillende lagen in de organisatie en zal je daarnaast je technische kennis goed moeten ontwikkelen. Je bespreekt de vergunningen met de diverse stakeholders (bijvoorbeeld gemeenten), kunt een projectleider uitleggen wat je ontworpen hebt en ook waarom het zo ontworpen is en verzorg je de coördinatie met (buitenlandse) collega’s.

 • Traineeship: Project Engineer

  Je gaat als Project engineer werken aan verschillende engineeringsprojecten. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de complete engineering van incidenten/na-aansluitingen op coax –en glasvezelnetwerken. Je verzorgt de impact analyse en een uitgewerkte detail oplossing van het incident waarmee de uitvoering wordt aangestuurd.

  Je bent ook verantwoordelijk voor het bewaken van de doorlooptijden van de projecten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Ook zal je bezig zijn met het schrijven van de juiste werkinstructies en vraag je vergunningen aan bij overheden en legt gegevens, afspraken en bijzonderheden over de projecten vast.

 • Teamleider

  Wij zoeken een echte professional op het gebied van engineering die zijn kennis wilt gebruiken om een groep specialisten aan te sturen. Hierbij ga je samen met je team aan de slag met uitdagende en complexe vraagstukken. Jij zorgt binnen het team voor een goede samenwerking en zorgt er voor dat ontwerpen naadloos aansluiten bij de wensen van de klant.

  Als teamleider ben je verantwoordelijk voor een juiste uitvoering van het werkpakket. Hierbij vertaal je strategie naar operationele plannen en zorgt er voor dat ontwerpen worden gerealiseerd. Samen met je team van engineers zorg je voor het energienetwerk in de regio. Hierbij doe je aanpassingen in bestaande infrastructuren, vervangingsinvesteringen en nieuwbouwprojecten. Je rapporteert aan de manager engineering en maakt deel uit van het managementteam. Jij zorgt voor optimalisatie van de engineeringsketen en de totale bedrijfsvoering.
  Kortom jij faciliteert een omgeving waarin de Engineers binnen het team, ca. 20 Engineers op HBO en WO-niveau, optimaal kunnen presteren. Afhankelijk van de grootte van een project kan je hierin ook operationeel actief zijn.
  Daarnaast zorg je voor:

  • een uniforme aanpak en standaardisering van de ontwerpen;
  • afstemming van het werkportfolio met Regiomanager en Businessmanagement
  • (zowel operationeel, als tactisch);
  • prioritering en capaciteit van je engineeringteam;
  • Het monitoren van vooruitgang
  • Je bent een inhoudelijk gesprekspartner
  • Zorgt voor het behalen van de doelstellingen
  • de inzet van (ontwerp)marktpartijen, zowel strategisch, als voor pieken;
  • HRM zaken voor engineers.
 • Teamleider Engineering

  Wij zoeken een echte professional op het gebied van engineering die zijn kennis wilt gebruiken om een groep specialisten aan te sturen. Hierbij ga je samen met je team aan de slag met uitdagende en complexe vraagstukken. Jij zorgt binnen het team voor een goede samenwerking en zorgt er voor dat ontwerpen naadloos aansluiten bij de wensen van de klant.

  Als teamleider ben je verantwoordelijk voor een juiste uitvoering van het werkpakket. Hierbij vertaal je strategie naar operationele plannen en zorgt er voor dat ontwerpen worden gerealiseerd. Samen met je team van engineers zorg je voor het energienetwerk in de regio. Hierbij doe je aanpassingen in bestaande infrastructuren, vervangingsinvesteringen en nieuwbouwprojecten. Je rapporteert aan de manager engineering en maakt deel uit van het managementteam. Jij zorgt voor optimalisatie van de engineeringsketen en de totale bedrijfsvoering.
  Kortom jij faciliteert een omgeving waarin de Engineers binnen het team, ca. 20 Engineers op HBO en WO-niveau, optimaal kunnen presteren. Afhankelijk van de grootte van een project kan je hierin ook operationeel actief zijn.
  Daarnaast zorg je voor:

  • een uniforme aanpak en standaardisering van de ontwerpen;
  • afstemming van het werkportfolio met Regiomanager en Businessmanagement
  • (zowel operationeel, als tactisch);
  • prioritering en capaciteit van je engineeringteam;
  • Het monitoren van vooruitgang
  • Je bent een inhoudelijk gesprekspartner
  • Zorgt voor het behalen van de doelstellingen
  • de inzet van (ontwerp)marktpartijen, zowel strategisch, als voor pieken;
  • HRM zaken voor engineers.
 • Onderhoudsmonteur

  Als monteur ben jij samen met jouw team een belangrijke schakel op de technische dienst en gaat volgens een vaste maintenance planning zorgen voor de service en onderhoud aan machines. Dit betekent niet dat je jouw kennis en ervaring niet kan toepassen en verder kan uitbreiden, integendeel! Jij bent gedreven en wil graag kennis en ervaring opdoen, door te leren van je collega’s binnen de technische dienst en met je neus in de boeken te zitten.

 • Onderhoudsmonteur Elektrotechniek

  Gaat jouw hart sneller kloppen van een technische uitdaging en wil jij werken binnen de groeiende maintenance afdeling van een wereldspeler op het gebied van voedingsingrediënten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Als All-round monteur met specialisatie elektrotechniek ben jij altijd in beweging. Eén ding staat vast, je krijgt alle gelegenheid om jouw technische vakmanschap verder te ontwikkelen.

  Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het preventieve en correctieve onderhoud aan procesinstallaties, utiliteiten en machines. Daarnaast lokaliseer en verhelp je storingen op het gebied van elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturingstechniek en voer je modificaties uit. Daarnaast vind je het geen probleem om je werktuigbouwkundige collega’s de helpende hand toe te steken. Want een stukje werktuigbouwkundig werk maakt ook deel uit van jouw werkzaamheden.

 • Storingstechnicus WTB

  Jij bent degene die het machinepark preventief, correctief en periodiek draaiende houdt. Je lokaliseert storingen en lost deze op. Je hebt een adviserende en uitvoerende rol voor wat betreft de eerste lijnsonderhoud en je begeleid operators op de productielijnen.

Copyright 2014 USG People