/* End Google Tag Manager */
Skip To The Main Content

The Ocean Cleanup

In juli 2013 tekende USG Engineering Professionals een partnerovereenkomst met stichting The Ocean Cleanup. Oprichter Boyan Slat bedacht een manier om binnen tien jaar wereldwijd zeven miljard kilo plastic uit zee te halen.

Samenwerking USG Engineering

USG Engineering Professionals leverde de bemanning van de projectleiding van het haalbaarheidsonderzoek. ‘Het doel èn de manier waarop The Ocean Cleanup de oceanen van plastic afval wil ontdoen, spreken ons bijzonder aan’ aldus de algemeen directeur van USG Engineering Professionals, Bart Monster. Duurzaamheid, technologie, innovatie en creativiteit zijn componenten die beide partijen gemeen hebben.

Innovatieve technologie

De Delftse TU student Boyan Slat is de oprichter van The Ocean Cleanup. Hij bedacht een geniaal recyclingstation waarmee binnen vijf jaar zeven miljard kilo plastic uit zee gehaald kan worden. Na een succesvolle haalbaarheidsstudie is The Ocean Cleanup met behulp van crowdfunding aan een volgende fase gestart.

Meer informatie over het project is te vinden op www.theoceancleanup.com 

Where hiring!

The Ocean Cleanup is hiring:

- Lead Engineer 

Boyan Slat en zijn team zoeken een Lead Engineer.
Help jij mee aan de grootse uitdaging om de oceanen van plastic te zuiveren?

The ocean cleanup logo

Verbindende factor in een oceaan van kennis

In het project The Ocean Cleanup komen innovatie, techniek en duurzaamheid op onnavolgbare wijze samen. En ook: passie, authenticiteit en samenwerking. USG Engineering Professionals werd in het hart geraakt en verbond zich aan het initiatief.

The Ocean Cleanup presenteert haalbaarheidsstudie

De methode van de Nederlandse Boyan Slat om alle plastic uit de oceaan te op te ruimen, is technisch haalbaar en betaalbaar. Dat blijkt uit een rapport dat de 19-jarige student van de TU Delft presenteerde op een bijeenkomst in New York.

Copyright 2014 USG People