/* End Google Tag Manager */
Skip To The Main Content

Shell Eco Marathon: wereldrecord in brandstofefficiency

De Shelll Eco Marathon is een (wereldwijde) wedstrijd waarbij multidisciplinaire studententeams strijden met een zelfgebouwd duurzaam voertuig om de 1e plaats en mogelijk een wereldrecord in brandstofefficiency. Deelnemers moeten op basis van de energie equivalent van 1 liter Euro 95 een zo groot mogelijk afstand af zien te leggen. De grootste uitdaging bij de teams ligt in het zo creatief mogelijk omgaan met techniek, duurzaamheid en multidisciplinaire kennis.

The Hydro Cruisers

De uitgangspunten van de Shell Eco Marathon hebben ons direct aangesproken. Innovatie, duurzaamheid en het stimuleren van jongeren om te kiezen voor techniek. Daarom hebben we in 2011 en 2012 team The Hydro Cruisers van de Haagse Hogeschool ondersteund als hoofsponsor bij de bouw van hun Innovator One.
Shell Eco Marathon-2

Ultralichtgewicht gedreven door innovatie

Met de Innovator One wist het team in 2007, 2008, 2010 en 2011 de 1e plaats te veroveren in de UrbanConcept categorie. Het resultaat van een ultra lichtgewicht chassis en een super efficiënte omzetting van waterstof naar elektriciteit die voor de aandrijving zorgt. Deze resultaten bereik je alleen wanneer innovatie ook daadwerkelijk op de 1e plaats staat. En dat komt ons bekend voor!

Meer informatie: http://www.shell.nl/nld/environment-society/shell-in-the-society/shell-eco-marathon.html

Copyright 2014 USG People