/* End Google Tag Manager */
Skip To The Main Content

In de media

We houden je graag op de hoogte. Hier vind je onze persberichten en nieuws over en van USG Engineering Professionals.

 • Hoe Thomas doorgroeit van MBO naar een HBO duaaltraject via USG bij ASML.

  16 juli, 2018
  Thomas is via Start People begonnen bij ASML als Operator voor de Lithografiemachines. Thomas heeft echter altijd de ambitie gehad om door te groeien binnen ASML en is daarom door Start People doorverwezen naar USG Engineering. Per 1 September gaat Thomas starten aan zijn HBO opleiding en gaat hij aan de slag met de nieuwste Lithografiemachines bij ASML.
 • De 5 redenen van Thijs, Robin, John en Dennis om zich aan te melden voor het traineeship van USG Engineering

  09 juli, 2018
  Afgelopen mei zijn vier trainees van USG Engineering gestart met een op maat gemaakt opleidingsprogramma bij Schneider Electric. Geboeid door keuzes die mensen maken heeft USG Engineering onze vier trainees een aantal vragen gesteld. Waarom hebben zij nou juist voor dit traject gekozen? Ontdek hier waarom:
 • The power of visual data

  25 juni, 2018
  Try to describe your environment in words; what do you see? Which colors, textures, how are things positioned and related to each other? Doing that in words is hard, time consuming and inaccurate. As opposed to that, try scanning the environment with your eyes; huge difference, you immediately “get the picture”. For humans, working with visual 3D data is a lot more effective than using words. The picture below illustrates the power of 3D data
 • De kracht van visuele informatie

  25 juni, 2018
  Probeer je omgeving eens met woorden te beschrijven, wat zie je? Welke kleuren en vormen, wat zijn de verhoudingen ten opzichte van elkaar? Het is lastig, tijdrovend en onnauwkeurig om dat met woorden te doen. Probeer datzelfde eens door een omgevingsscan te maken met je ogen. Een groot verschil, het “plaatje” is direct duidelijk. Voor mensen werkt 3D informatie stukken beter dan een beschrijving met woorden. Het onderstaande plaatje illustreert de kracht van 3D informatie.
 • 7 vragen aan Matthijs, Test Engineer bij ASML!

  19 juni, 2018
  Matthijs van der Vegt was bereid om onze vragen te beantwoorden. Sinds November 2017 werkt Matthijs via USG Engineering als Test Engineer bij ASML in Veldhoven. Wat houdt deze functie precies in en hoe bevalt het Matthijs? We gingen bij Matthijs langs en vroegen het hem.
 • Fragmentatie arbeidsmarkt zet door

  31 mei, 2016
  Banen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is een logisch en terugkerend verschijnsel op de arbeidsmarkt. VU-econoom Eric Bartelsman verwacht dat de helft van de huidige banen binnen dertig jaar zal verdwijnen. Volgens arbeidsmarkteconoom Jouke van Dijk is al binnen tien jaar de helft van de banen voor laagopgeleiden verdwenen.
 • Tekort aan technici dwingt tot creativiteit

  05 april, 2016
  Het schreeuwend tekort aan gekwalificeerde technici en engineers duurt onverminderd voort. Veel Nederlandse bedrijven staan te springen om technisch personeel en ICT’ers. Er staan duizenden vacatures open in de techniek. Dat dwingt tot creativiteit, op alle fronten.
 • Tekort aan expertise is te voorkomen

  05 april, 2016
  Medewerkers moeten zich beter en sneller aanpassen aan technologische ontwikkelingen. Bedrijven moeten leren verder vooruit te kijken om in hun personeelsbehoefte te voorzien. Dat voorkomt tekorten aan expertise.
 • 3D lost fouten al op tekentafel op

  05 april, 2016
  Het virtuele 3D Bouwwerk Informatie Model (BIM) maakt constructieproblemen op voorhand inzichtelijk. Dat lost fouten al op de tekentafel op, in plaats van tijdens de bouw. Bovendien geeft het gebruikers een voorsprong in de markt.
 • USG Engineering Professionals behaalt EN9100-certificaat

  20 januari, 2016
  USG Engineering Professionals behaalde onlangs het EN9100-certifcaat. Hiermee mag de organisatie voortaan in eigen huis werkzaamheden uitvoeren voor opdrachtgevers in de luchtvaartindustrie. De certificering bewijst dat uiterste precisie, risicobeheersing en een doordacht werkproces bij USG Engineering hand in hand gaan.
 • White paper Fragmentatie van de arbeidsmarkt

  03 november, 2015
  Vakbonden vechten voor ‘echte banen’, banken kijken alleen naar ‘echte inkomens’ en ons sociale stelsel vormt een vangnet voor ‘echte werkenden’. Tijd om de definitie van een ‘echte baan’ te herschrijven! Deze white paper zet de uitdagingen en oplossingen voor de gefragmenteerde arbeidsmarkt op een rij.
 • USG Engineering Journaal – zomereditie

  09 juli, 2015
  De filmpjes uit deze nieuwsbrief zijn clips uit het eerste USG Engineering Journaal. Kijk hier naar het hele journaal. In zo’n tien minuten ben je helemaal bij over recente ontwikkelingen in het vakgebied en bij USG Engineering.
 • Talent scouting op hoge scholen

  09 juli, 2015
  Hoe werven en binden we in een vroeg stadium hoogopgeleid technisch talent en hoe zorgen we ervoor dat ze al snel hun kennis in de praktijk kunnen brengen? USG Engineering ontwikkelde een slim matchmaking model voor hogescholen, waarbij educatie en praktijk hand in hand gaan. Kijk naar het interview met Rudy van der Kolk uit het USG Engineering Journaal.
 • Angst voor robotisering overtrokken

  08 juli, 2015
  Robots gaan deeltaken op de werkvloer overnemen maar niet complete functies. Standaardwerkzaamheden met een repeterend karakter kunnen heel goed geautomatiseerd worden, maar de meeste werkzaamheden blijven vragen om een menselijke kant. Angst voor robotisering is daarom een grote valkuil. Dat stelt Bart Monster, directeur van USG Engineering in reactie op minister Asscher die vreest dat arbeid op termijn wordt vervangen door robotica.
 • Stapelbaan is de ‘echte baan’ van morgen

  08 juli, 2015
  De fragmentatie van de arbeidsmarkt is niet te stoppen. Digitalisering, robotisering en globalisering maken dat bepaalde vaardigheden en kennis lang niet altijd fulltime beschikbaar hoeven te zijn binnen een bedrijf.
 • The Ocean Cleanup van start in Japan

  20 mei, 2015
  De uitvinding van de jonge Nederlander Boyan Slat om de plastic soep in oceanen op te ruimen, gaat vanaf volgend jaar echt aan het werk.
 • Angst voor robotisering overtrokken

  17 april, 2015
  Robots gaan deeltaken op de werkvloer overnemen maar niet complete functies. Standaardwerkzaamheden met een repeterend karakter kunnen heel goed geautomatiseerd worden, maar de meeste werkzaamheden blijven vragen om een menselijke kant. Angst voor robotisering is een grote valkuil.

Meer informatie? Vul het formulier hieronder in en we nemen contact met je op.

In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegeven worden verwerkt.

Volg ons op Social Media

Copyright 2014 USG People