Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Opleidingen 2018: leergangen en jaarkalender

11 januari, 2018

Voor 2018 heeft het management het opleidingsbeleid tot één van de speerpunten benoemd. Daarom is er nu een heuse opleidingscoördinator  aangesteld: Prija Rambali. Deze USG- collega heeft afgelopen jaar gewerkt aan het opleidingsprogramma bij USG Legal en pakt dit nu ook op voor USG MarCom.

‘Afgelopen jaar werden er met name adhoc-trainingen aangeboden’, vertelt ze over haar nieuwe taak, ‘ Maar we willen meer doen. Zo willen we dit jaar naast de goed ontvangen ‘losse’ trainingen van één avond ook echt de diepte opzoeken.’ Dat betekent niet alleen vooruitkijken - een jaarplanning is in de maak - maar ook voortdurend inventariseren  welke cursusbehoeftes er zijn onder de medewerkers & professionals. ‘Het idee is dat we leergangen aan gaan bieden over bepaalde onderwerpen. Bijvoorbeeld over online. In 6 à 7 bijeenkomsten komen verschillende facetten van dit onderwerp naar voren die je direct in je dagelijkse werk of bij toekomstige opdrachtgevers toe kunt passen.’ Een leergang op het gebied van werkzaamheden bij non-profit organisaties staat ook op de planning.

De invulling van een leergang zal in samenwerking met de resourcemanagers tot stand komen. ‘Uiteraard betrekken we hier ook collega’s bij die al echte experts zijn op het onderwerp. Niet alleen om mee te denken over het programma, maar ook om misschien zelf een stukje training te geven of het aandragen van namen van goede docenten.’

Naast de leergangen zullen ook de op zichzelf staande ‘losse’ cursusavonden en trainingen in de jaarplanning opgenomen worden. ‘Bij deze trainingen moet je denken aan onderwerpen als strategisch communiceren, solliciteren, tekstschrijven of bijvoorbeeld accountability. We hopen binnenkort een voorlopige jaarplanning rond te kunnen sturen. De exacte tijden en data vullen we gedurende het jaar concreet in. Dit doen we tijdens een maandelijkse update die we zullen verspreiden via de nieuwsbrief en Speakap’.

Zelf ideeën voor cursussen of leergangen? Bespreek het met je resourcemanager! Deze zal het vervolgens meenemen naar het gezamenlijke opleidingenoverleg.

Copyright 2014 USG People