Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Koeienmest: de synergie tussen de verschillende USG labels in de praktijk

10 januari, 2018

Sinds juli 2017 heeft USG Legal de juridische afdeling overgenomen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). USG Legal behandelt de RVO bezwaren en beroepen op het gebied van het fosfaatreductieplan. Dit plan heeft als doel de uitstoot van fosfaat in Nederland te verminderen. Koeien zijn een van de grote vervuilers op het gebied van fosfaat. Het aantal koeien moet worden gereduceerd.

De regeling ligt gevoelig omdat meer dan 80% van de Nederlandse melkproducten (melk, kaas, babyvoeding) voor de export is bestemd. De agrariërs zien zelf de noodzaak in van de reductie, maar willen zelf niet reduceren. De Minister staat onder druk van de politiek en de Europese Commissie om de uitstoot van fosfaat binnen de perken te houden.

USG Legal zal naar verwachting in één jaar tijd 10.000 bezwaren afhandelen en 1500 beroepen bepleiten. Op het project zijn nu meer dan 50 juristen werkzaam in Assen en Den Haag.

Wij voeren dit project uit in samenwerking met USG Finance: Legal draagt zorg voor de 'lettertjes' en Finance voor de 'cijfertjes'. Een goede synergie die een schaalvoordeel biedt waarmee USG de concurrentie voorblijft. Het schaalvoordeel van de prijs van een stukje biefstuk valt tegen: ondanks de reductie van het aantal koeien is de biefstuk bij de slager er niet goedkoper op geworden.

Copyright 2014 USG People