Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Wat weet jij over de geschiedenis van het Binnenhof?

20 december, 2017

Zit je voor een opdracht in Den Haag? Dan is de kans groot dat je bij een overheidsorganisatie werkt. Direct of indirect krijg je te maken met beslissingen die worden genomen op het Binnenhof. Maar wat weet je over de geschiedenis van deze bijzondere plek?

Om dit uit te zoeken zijn wij op donderdag 16 november jl. met een aantal collega’s van USG Legal naar het Binnenhof gegaan voor een rondleiding door de Ridderzaal.

Vanuit de Ridderzaal wordt ons land al eeuwenlang bestuurd. Veel collega’s bezochten deze plek voor het laatst op de basis- of middelbare school. Het was een mooie gelegenheid om de oude en roestige kennis weer op te frissen. De middag begon met een korte film die ons in hoog tempo meenam door de Vaderlandse geschiedenis. Na de film gingen wij de Ridderzaal in voor een rondleiding.

Onze kennis werd in hoog tempo bijgespijkerd. De Ridderzaal is niet alleen voor politieke aangelegenheden gebruikt. Tal van andere zaken speelden daar. Opmerkelijk zijn de trekkingen van de Staatsloterij van de 18e eeuw. Deze duurde dagenlang omdat ter voorkoming van fraude ook alle verliezende lotnummers met de hand werden getrokken. 

We sloten af met een borrel bij Barlow op ’t Plein. Inhoud en gezelligheid sloten feilloos op elkaar aan tijdens deze geslaagde middag!


 

Copyright 2014 USG People