Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Juridische dienstverlening in 2025 – een toekomstscenario

10 augustus, 2017

Hoe zal het juridische landschap er uit zien in 2025? Met de technologische ontwikkelingen die elkaar in een rap tempo opvolgen ontkomen we daar niet aan. Een mogelijk toekomstscenario is dan ook dat klanten (zowel semioverheden, bedrijven als particulieren) juridische technologie tot hun beschikking hebben. Hierdoor verandert hun behoefte aan juridische hulp niet, maar biedt hen wel de mogelijkheid vraagstukken op een andere wijze op te lossen dan vandaag de dag het geval is. Waarschijnlijk kwalitatief even goed, maar dan goedkoper en sneller.

Denk bijvoorbeeld aan een mogelijkheid om gratis contracten en voorwaarden te downloaden en met een simpele tool in te vullen of aan overheidsorganen die de afwikkeling van bezwaar- en beroepsschriften met behulp van technologie voor 80% zelfstandig kunnen afwikkelen zonder dat ze daarbij externen hoeven inschakelen.

Hiervoor zullen veel werkzaamheden die wij vandaag de dag doen niet meer – of in ieder geval minder – nodig zijn. Dat kan een grote impact hebben op ons bestaan als juridische dienstverlener. Hier kunnen we bang voor zijn of de kansen die dit biedt omarmen, maar dan moeten we wel alert zijn en nu al nadenken over wat er op ons af komt. Wil je hierover meedenken? Kom dan naar de sessies ToekomstDenken of mail/bel Tjeerd van Ginkel.

Copyright 2014 USG People