Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

Claims Luchtvaart

10 augustus, 2017
Veel mensen hebben wel eens te maken gehad met vertraging binnen de luchtvaart. Enkele jaren geleden ontstond de mogelijkheid voor passagiers om vanwege de vertraging, naast een annulering, ook een bedrag aan compensatie te claimen bij de luchtvaartmaatschappij. De vergoeding die de passagier voor de vertraging ontvangt is afhankelijk van de afstand naar de bestemming en bovendien moet de vertraging 3 uur of meer zijn. Advocatenkantoren die normaal gesproken grote zaken voor luchtvaartmaatschappijen behandelden, werden met de komst van die nieuwe claimmogelijkheid geconfronteerd met honderden dagvaardingen van passagiers of via claim organisaties. Dit zogenoemde bulkwerk werd de advocatenkantoren te veel en daarom is de samenwerking met USG Legal gezocht. Vandaag de dag willen ook veel van die luchtvaartmaatschappijen op dit punt ontzorgd worden. USG Legal heeft voor fixed fees deze zaken overgenomen van advocatenkantoren en diverse luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Corendon en ArkeFly. Op dit moment behandelt USG Legal ook, in samenwerking met Croon Aviation Lawyers, voor een viertal andere (internationale) luchtvaartmaatschappijen de zogenoemde paxclaims. Dit vindt op dit moment plaats op basis van white label. Mocht je meer willen weten over dit onderwerp of (onze) ingangen bij luchtvaartmaatschappijen, neem dan contact op met Marinel Futselaar of Carlijn Koeslag.
Copyright 2014 USG People